1
Posted 24/07/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Wolverine vs Silver Samurai

Voor zij, die net als ik van X-Men Origins: Wolverine genoten hebben ondanks van de vele fouten in deze film breng ik vandaag goed nieuws! Tijdens een interview bevestigde hoofdrolspeler en de levende incarnatie van Wolverine, Hugh Jackman onder andere dat regisseur James Mangold (3:10 to Yuma, Identity) het zal overnemen van Darren Aronofsky. Verder wist hij ook nog te zeggen dat, zoals iedereen die de synopsis van The Wolverine gelezen heeft reeds wist, niemand minder dan Silver Samurai de grote slechterik zal worden! Wie er in de zilveren samoerai-outfit van Keniuchio Harada mag kruipen is echter nog niet bevestigd maar ik vermoed dat dit niet lang op zich laat wachten. Persoonlijk gok/hoop ik op Kenn Watanabe (Last Samurai, Batman Begins) of Hiroyuki Sanada (Sunshine, Last Samurai). Het is reeds enige tijd geweten dat The Wolverine gefilmd zal worden in Japan en een grotendeels Japanse cast zal hebben, dus beide acteurs zouden in aanmerkingen kunnen komen.

Het script, dat geschreven werd door niemand minder dan Chris McQuarrie, die jullie vast kennen van The Usual Suspects, Valkyrie en de twee eerste X-Men-films van Bryan Singer, is al meer dan een jaar afgewerkt maar de film zelf wordt steeds uitgesteld. Dit heeft echter niets te maken met technische vertragingen of een script dat steeds weer naar een andere schrijver wordt gestuurd maar met externe factoren. Eerst waren er de tragische aardbevingen in Japan die desastreuze gevolgen hadden voor het land en dan was er het vertrek van regisseur Darren Aronofsky. Deze gaf als officiële reden dat hij niet zo lang van zijn gezin gescheiden wilde worden maar het kan ook iets met de rampen te maken hebben.

Op vlak van casting is nog niet veel geweten behalve dat uiteraard Hugh Jackman voor de vijfde keer (de drie eerste X-Men-films en X-Men Origins: Wolverine, zijn cameo in X-Men: First Class buiten beschouwing gelaten) in de huid van Marvels favoriete Canadees zal kruipen. Als je op de website IMDB kijkt zie je ook dat Kelly Hu weer gecast is als Yuriko Oyama (Lady Deathstrike), een rol die ze reeds speelde in X-Men 2. Persoonlijk hoop ik dat ook Lady Deathstrike opnieuw ‘uitgevonden’ werd zoals het geval was met Liev Schreiber zijn Sabretooth in de vorige film. Lady Deathstrike was tof om te zien en had enkele coole moves maar haar adamantiumnageltjes kwamen niet echt bedreigend over, eerder ludiek. Verder zien we ook dat ene Naturi Naughton gecast is als de jonge mutante Cecilia Reyes. Of Liev Schreiber inderdaad weer op zal duiken als Sabretooth is voorlopig nog niet geweten dus duimen maar zou ik zeggen!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be