0
Posted 23/07/2011 by Yann in Comics
 
 

Marvel: Seizoen 1

De grootste stripuitgeverij van de Verenigde Staten mag volgend jaar 50 kaarsjes uitblazen. De eerste verhalen van hun grootste helden, waaronder de Fantastic Four, Spider-Man, Hulk en de X-Men, dateren van begin jaren ’60. Die eerste comics zijn bijzonder gegeerd onder verzamelaars, en worden nog steeds herdrukt in trade paperbacks. De verhalen van Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko en anderen waren vernieuwend voor hun tijd, maar vandaag vinden veel lezers deze verhalen ouderwets, en nu en dan nogal maf.

Voor wie wel geïnteresseerd is in de origineverhalen, maar niet in oude comics, brengt Marvel Comics volgend jaar een nieuwe reeks graphic novels uit waarin hun voornaamste personages een update krijgen. Het is niet de bedoeling om de continuïteit te herzien of een nieuw universum te creëren. Er wordt niet geraakt aan de kern van de eerste verhalen, maar ze worden wel gemoderniseerd. De schrijfstijl van comics is in de loop der jaren geëvolueerd, en de personages hebben zich ontwikkeld. De nieuwe graphic novels zullen daarop inspelen. “We hopen mensen die nog nooit over deze personages gelezen hebben, in dit formaat een introductie te bieden,” zegt Tom Brevoort in USA Today.

 

De eerste vier boeken in de reeks worden:

  • Fantastic Four: Season One door Roberto Aguirre-Sacasa en David Marquez
  • X-Men: Season One door Dennis Hopeless en Jamie McKelvie
  • Daredevil: Season One door Antony Johnston en Wellinton Alves
  • Spider-Man: Season One door Cullen Bunn en Neil Edwards

Brevoort vertelt dat Marvel nieuwe en jonge schrijvers trachtte te selecteren die wel affiniteit hebben met de personages, maar voor wie comics schrijven nog geen gewoonte is, zodat ze werkelijk iets nieuws ter tafel kunnen brengen.

Het volledige interview is te lezen op USA Today. Je vindt er ook exclusieve promo-afbeeldingen, schetsen en een kleine preview van Season One.

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder