1
Posted 23/07/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Man of Steel laat op zich wachten

Om eerlijk te zijn ben ik pas een Superman-fan geworden na het zien van de CW-televisiereeks Smallville. Hierin leerden we Clark Kent kennen voordat hij Superman werd, zelfs voordat hij mensen begon te redden. Het resultaat was een tien jaar durende reeks waarin we zijn evolutie van boerenjongen met een geheim tot de grootste superheld aller tijden zagen. Ik moet dus ook in alle eerlijkheid zeggen dat Zack Snyder zijn Man of Steel de allereerste Superman verfilming is waar ik naar uitkijk. Niet enkel omdat de Superman-microbe nu ook mij gebeten heeft maar ook omdat Snyder reeds enkele verdomd goeie films op zijn palmares heeft staan. Dan denk ik vooral aan films zoals Watchmen en 300. Daarom ook dat ik het volgende nieuws begrijp maar toch niet leuk vind.

We zullen namelijk iets langer moeten wachten tot we Henry Cavill (Stardust, Red Riding Hood) zien rondvliegen in zijn blauwe spandexkostuum en zijn rode cape over het scherm zien wapperen. Bij Warner Brothers Studios heeft men volgens de website The Playlist namelijk besloten de releasedatum voor Man of Steel te veranderen. In plaats van dat we deze langverwachte film te zien krijgen in december 2012, zullen de fans nog moeten doorbijten tot en met juni 2013!  De reden hiervoor is dat men bij Warner Brothers vindt dat er reeds teveel grootse films uitkomen in december 2012. Ze willen hiermee verwijzen naar Life Of Pi van concurrent Fox, Quentin Tarantino zijn Django Unchained, Lone Ranger van Disney en Warner Brothers eigenste The Hobbit: An Unexpected Journey. Op deze manier omzeilen ze de eventuele concurrentie van deze films.

Persoonlijk denk ik dat er gewoon vertraging is, want op de Hobbit-verfilming na zie ik niet in hoe deze films enige concurrentie kunnen zijn. Man of Steel gaat namelijk over de misschien wel meest herkenbare superheld die je kunt bedenken en zijn fans wachten na Superman Returns toch al even op een echt goede verfilming. Vandaar dat ik denk dat er enige vertraging is in het filmproces of misschien willen ze gewoon niet hun Superman-film uitbrengen hetzelfde jaar dat Marvel met hun Avengers op de proppen komt? Iron Man 3 van concurrent Marvel komt overigens een maand eerder uit, namelijk mei 2013.

Wat deze zet echter wel tamelijk riskant maakt is de hele heisa rond het copyright van het personage Superman. Willen ze bij Warner Brothers het copyright behouden dan moet de productie van de film ten laatste tegen het einde van 2012 van staart gaan. Maar dit zal volgens mij wel het geval zijn. Of Snyder het goed gaat doen? Ik denk het wel, tot hiertoe is het enigste waar ik mijn twijfels bij heb is Michael Shannon (Vanilla Sky, Jonah Hex) die gecast is als Zod maar dit is persoonlijke smaak uiteraard.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be