0
Posted 23/07/2011 by Yann in Comics
 
 

Eerste pagina’s van Superman, Batman en Justice League #1

De nieuwtjes over de DC-relaunch blijven maar binnenstromen. Vorige week hadden we nog de covers van de oktobernummers van DC, vandaag kunnen we jullie de eerste pagina’s tonen van de grootste reeksen.

Uit de aankondigingen voor de nieuwe reeksen bleek al dat er voor Superman veel elementen uit de tijd voor Crisis on Infinite Earths (de vorige grootschalige reboot) terug zullen keren. Zo zal hij in de eerste nummers zo hoog als een huis kunnen springen, maar door de ruimte vliegen zit er nog niet in. Hij is jonger, minder ervaren en geeft zich meer over aan overpeinzingen. Hij is meer Kal-el dan Clark Kent, meer alien van Krypton dan boerenjongen uit Amerika.

Dat laatste is waarschijnlijk mee het gevolg van de dood van zijn adoptie-ouders. Ja, dat heb je goed gelezen: ma en pa Kent zullen er niet meer zijn na Flashpoint. Zijn ankers in het aardse bestaan zijn weg, aangezien ook zijn huwelijk met Lois Lane nooit plaats heeft gevonden. In Superman #1 wordt Lois’ nieuwe vriendje, Jonathan Carroll, aan de lezers voorgesteld. Het heeft geen zin om te googelen, mocht die naam u onbekend in de oren klinken. Het is immers een nieuw personage.

Clark Kent begeeft zich naar het appartement van Lois om zich te excuseren voor het een of ander, en daar staat de blonde adonis in volle glorie. Terwijl Clark wegloopt van het tafereel, zien we dat hij willens nillens mee moet luisteren naar de conversatie tussen Lois en Jonathan, wat opnieuw benadrukt hoe Supermans krachten hem scheiden van de rest van de wereld.

(klik voor de pagina op volledige grootte)

(klik voor de pagina op volledige grootte)

We hebben ook een eerste pagina uit Batman #1, helaas zonder tekst. Een tijdje geleden postten we nog de schetsen van Greg Capullo van verschillende personages uit de reeks, waaronder de Joker. Hier is hij dan in volle glorie:

We hebben er het raden naar wat er hier aan de hand is… Laat het speculeren beginnen!

Waar we ons wel al een idee van kunnen vormen, is de nieuwe, jongere Justice League. Het verhaal wordt, zoals eerder aangekondigd, geschreven door Geoff Johns en zal zich vijf jaar geleden afspelen en toont de eerste ontmoetingen tussen de grootste helden van het DCnU. In de onderstaande pagina’s ziet u de ontmoeting tussen Batman en Green Lantern. De tekeningen van Jim Lee zien er alvast weer geweldig uit.

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder