0
Posted 23/07/2011 by Alterrock in Tv/Film
 
 

Captain Canuck wordt verfilmd!

Al jarenlang kunnen we in de bioscoop gaan kijken naar Amerikaanse helden. Captain America, de ultieme Amerikaanse held, krijgt dankzij zijn film veel aandacht op dit moment. Tijd voor een Canadese held om hetzelfde te doen.


Minds Eye Entertainment heeft de rechten gekocht van het personage Captain Canuck. Captain Canuck werd bedacht door schrijvers Ron Leishman en Richard Comely. Hij verscheen voor het eerst in Captain Canuck #1 in 1975. Het verhaal speelde zich af in de verre toekomst….1993. Op dat moment is Canada de sterkste wereldmacht. Captain Canuck is een mix van Captain America en Flash Gordon. Vaak wordt hij ook verward met het Marvel personage Guardian, de leider van Alpha Flight. Captain Canuck werd telkens uitgegeven door een onafhankelijke maatschappij. Hierdoor is er geen goede opvolging van de strips. Ook hebben ondertussen drie personages de rol van Captain Canuck op zich genomen.

In 1975 werd de rol van Canuck opgenomen door Tom Evans. Als Canadees geheim agent kwam hij in aanraking met buitenaardse wezens waardoor hij bovenmenselijke krachten krijgt. Deze serie liep tot 1981 en werd uitgebracht door Comely Comix.

Pas in 1993 kwam Comely met een tweede reeks uitgegeven door Semple Comics. In deze serie was Darren Oak Captain Canuck. Het verhaal speelde zich af in het heden (1993). Deze serie kwam echter niet verder dan vier delen.
De fans van de Captain moesten daarna weer twaalf jaar wachten voor een nieuwe reeks uitgegeven door Comely Comics. Ook deze reeks, waarin David Semple de hoofdrol kreeg, had een kort leven van vier delen.

Zoals jullie al doorhebben was Captain Canuck geen groot succes. Het is dus nog maar de vraag of de film succes kan hebben. We zullen moeten wachten tot de film uitkomt. Een datum is echter nog niet bekend gemaakt.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.