6
Posted 21/07/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #3

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork, jullie wekelijkse portie comic-kunst. Met behulp van de hele crew hebben we deze column rijkelijk gevuld. Deze week hebben we onder andere concepttekeningen van levende legende Alex Ross voor de Green Lantern-film en exclusieve posters van Scott Pilgrim.

We gaan echter van start met enkele pareltjes van onze eigenste Art Grafunkel.

(klik voor groter)

(klik voor groter)

Hierboven kunnen jullie Khal Drogo and Khaleesi Daenerys uit A Game of Thrones bewonderen. In de linkerafbeelding zien jullie een tussenfase met gedeeltelijk afgewerkte inkleuring, rechts het uiteindelijke resultaat. Maar laat ons ook niet vergeten dat Art keiharde vragen durft te stellen met zijn werk, zoals: “Wie beschermt ons tegen die verdomde nazi’s?” Wie, lieve lezers?

Captain America natuurlijk! En mag ik van de gelegenheid gebruik maken om te vragen of iemand Art een stevig betaalde job bij een van de grote Amerikaanse uitgeverijen kan bezorgen? Alvast bedankt!

We gaan verder met een sympathieke Noorderbuur: Minck Oosterveer, de tekenaar van onder andere Ruse en Spider-Man: Deadly Foes, die voor ons een reisverslag bijhoudt van zijn trip naar comicland Amerika. Minck heeft een kunstgalerij op ComicArtFans geplaatst, en daaruit tonen we natuurlijk graag enkele werkjes:

"MAPS" cover art door Minck Oosterveer

 

Cover Jack Pott Collection 1 door Minck Oosterveer

 

Net als vorige week hebben we opnieuw enkele exclusiviteiten van Comic-Con International (CCI) in San Diego. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van deze posters van de Japanse editie van Scott Pilgrim?

(klik voor groter)

(klik voor groter)

(klik voor groter)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De posters zijn gelimiteerd tot een oplage van 200 exemplaren, gesigneerd en met de hand genummerd. Een waar collector’s item dus. Maar ze staan ook best leuk als bureaubladachtergrond!

Comic Book Resources kreeg dan weer een exclusieve voorpublicatie van nieuw schilderwerk van Alex Ross dat op CCI ten toon gesteld en te koop aangeboden wordt. De schilderijen tonen verschillende elementen uit Green Lantern en zijn getrouw aan de designs uit de comics. Het was dan ook niet expliciet de bedoeling dat ze gebruikt zouden worden als basis voor film, maar voor “potentiële commerciële productapplicaties”. Ik weet ook niet wat dat “markettees” nu weer wil zeggen, maar dat doet er niet toe: ze zijn een lust voor het oog.

(klik voor groter)

 

(klik voor groter)

 

(klik voor groter)

 

Ook aanwezig op CCI is Jim Lee, en ook hij mocht een Green Lantern op papier zetten. Hier zie je de man aan het werk:

Jim Lee

 

En dit is het resultaat:

(klik voor gigantisch formaat)

 

Chrissie Zullo postte dan weer een Marvel-commissie op Twitter:

X-Force Girls door Chrissie Zullo

 

We sluiten het rijtje van CCI-artwork met J.H. Williams III. De onovertroffen tekenaar van Batwoman maakte een schets voor een veiling ten voordele van PRISM Comics, een non-profitorganisatie die zich inzet voor LGBT comic-lezers en tekenaars. De veiling vindt zaterdag plaats na het panel “Gays in Comics” op CCI (waaraan ook Paul Cornell, Robert Kirkman en Greg Pak deelnemen).

Schets van Batwoman door J.H. Williams III

 

Denk nu maar niet dat het daarmee afgelopen is! We hebben voor jullie nog enkele previews van enkele comics van de DC-relaunch.  Ditmaal kunnen we  jullie de designs van Cully Hamner voor de Wildstorm-helden tonen en morgen volgt nog een interview met Dan Didio over deze helden en waarvoor ze staan in onze maatschappij:

Design voor Midnighter door Cully Hamner

 

Design voor Apollo door Cully Hamner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week bezongen we in deze column het tekenwerk van Cliff Chiang: “De perfecte tekenaar voor Wonder Woman,” zeiden we. En zie: daar duikt een eerste tekening op van Wonder Woman #1!

Wonder Woman door Cliff Chiang

 

Opvallend is dat Wondy hier haar originele kleren draagt, en niet de broek die ze op de covers en in de tekeningen van Jim Lee aan heeft. Een vergissinkje van Cliff Chiang dat gecorrigeerd zal worden in de uiteindelijke publicatie? Of verwisselt Wonder Woman van kostuum? Het wordt nog even afwachten…

Ook van Batgirl duikt een eerste tekening op:

De afbeelding werd gevonden door DC Women Kicking Ass. Er wordt helaas geen tekenaar vermeld, maar Ardian Syaf en Vicente Cifuentes werken samen aan Batgirl #1.

DC-imprint Vertigo kondigt dan weer een verzameling horrorverhalen aan, die vlak voor Halloween zal verschijnen. Aan het boek zullen onder anderen Dave Gibbons, Brian Wood, Jill Thompson, Joshua Dysart en Emily Carroll meewerken. Het boek krijgt als titel The Unexpected, en de cover is van de hand van Rafael Grampa.

Cover voor The Unexpected door Rafael Grampa

 

Als uitsmijter deze week hebben we een extra geeky (en dus extra leuke) versie van De Vaas van Rubin, de klassieke optische illusie gebaseerd op bistabiele waarneming van voor- en achtergrond. Voilà, dat er nu nog eens iemand komt beweren dat je niets kunt leren uit comics!

Geven die Batmannen mekaar nu een eskimokus? Vorige week Sexy Batman, en nu dit weer! Ik begin me een beetje vragen te stellen bij mijn eigen column…

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder