0
Posted 19/07/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Eerste kijk op: Darkwing Duck #14

Lets get dangerous!

Sowieso dat deze woorden een belletje doen rinkelen bij enkelen onder jullie. Iedereen die vroeger opstond met Disney Festival op Ketnet zal vast en zeker nog het volgende personage herinneren: Darkwing Duck. Deze nogal klungelige superheldeneend is zo’n beetje een parodie op ouderwetse superhelden waaronder Batman (ze hebben beide overal wel een gadget voor). Het is reeds enkele jaren geleden dat Disney stopte met de tekenfilmreeks Darkwing Duck maar ieders favoriete gesnavelde superheld leeft gelukkig voort in ons favoriete medium: comics!

Dankzij (het hier moeilijk te verkrijgen door rechtenproblemen) Boom! Studios duren de avonturen van de Duck Knight nog steeds voort. Ze zijn inmiddels reeds aan het veertiende nummer aanbeland. Als vroegere fan van de gelijknamige televisieserie kan ik zeggen dat schrijver Ian Brill (Die Hard: Year One, 28 Days Later: Hotzone) er goed in slaagt om de absurde humor hiervan over te brengen naar een comic. Verwacht je dus maar aan hetzelfde soort krankzinnige, originele supervillains die vaak een parodie zijn op een bekende supervillain van bijvoorbeeld DC Comics. Ik denk hierbij dan bijvoorbeeld aan Quackerjack die een soort kinderlijke Joker is. Lees gerust even de korte samenvatting en geniet van de preview van Darkwing Duck #14:

Volgend op de gebeurtenissen na de aanval van de nieuwkomer One-Shot bevindt St. Canard (de thuisstad van Darkwing Duck) zich weer eens in een heuse chaos! Een heel leger van gloednieuwe slechterikken overrompelen de straten en het gemeentehuis is niets waard vermits er geen burgemeester is in St. Canard. Kan het zijn dat the terror that flaps zichzelf zal verdoemen en een bureaujob aanvaardt? Zal Darkwing Duck de nieuwe burgemeester worden? En wie is er sterk genoeg om af te rekenen met de gevaarlijke Cat-Tankerous?

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be