0
Posted 19/07/2011 by Demul in Comics
 
 

DCnU: The Shade

The Shade

Richard Swift, beter gekend als The Shade, is terug van weggeweest.  Vanaf oktober kan je Shade volgen in zijn eigen twaalfdelige reeks.

The Shade startte als een vijand voor de Golden Age Flash. Toen werd hij voorgesteld als een dief met een staf die schaduwen kon beheersen. Deze schurk verschijnt sinds de jaren veertig nu en dan in verscheidene comicreeksen.

Het is pas vanaf de jaren negentig dat hij een hoofdrol kreeg in de reeks Starman van James Robinson. Eerst was hij een vijand maar geleidelijk aan kreeg hij het statuut van een antiheld. Het is in deze reeks dat het verleden van de Shade uit de doeken wordt gedaan. Toen de reeks uiteindelijk eindigde, had Shade nog enkele verschijningen in verschillende reeksen zoals  Green Arrow en Justice League of America.

In deze nieuwe reeks gaat het verhaal van start wanneer er een aanval op het Starman museum wordt gepleegd, zo gebeuren er enkele reeksen van zoektochten door de eeuwen heen. Deze werpen een nieuwe licht op Shades herkomst. Deze reeks wordt geschreven door James Robinson (Starman) en hij zal worden bijgestaan door verscheidene artiesten.

Cover Starman 81

Comments

comments


Demul

 
avatar
Sinds korte tijd meegetrokken in de wondere wereld van het comic gebeuren. Zoals de meesten ben ik opgegroeid met de animatiereeksen van X-men en Spider-man.