0
Posted 18/07/2011 by Alterrock in Tv/Film
 
 

Dredd 2012

I AM THE LAW!!!

Dit is zowat de meest bekende zin uit de film Judge Dredd uit 1995. Sylvester Stallone neemt hierin de rol van Judge Dredd op zich. Veel mensen kennen  deze film wel, maar weten niet dat Dredd een karakter uit de Britse stripserie 2000 AD is. Hij dook voor het eerst op in de serie in 1977 en is ondertussen één van de langslopende karakters.
Judge Dredd leeft in een wereld waar de “judges” zowel politieman, rechter en beul zijn. Judge Dredd is de meest gevreesde en strengste judge. Zijn motto’s zijn: “De wet is de wet” en “Ik ben de wet”.
De film flopte echter in de cinema’s en leverde slechts 113 miljoen dollar op. Filmcritici zagen een teleurstellende film waar veel meer potentieel in zat (klonen, visie op de toekomst) terwijl comic-fans vonden dat de film veel te ver weg lag van de originele strip. Enkele voorbeelden hiervan zijn het feit dat Judge Dredd nooit zijn helm afzet in de comics en dat judges geen relatie met elkaar mogen hebben.

Wel, Judge Dredd krijgt nu een nieuwe kans op het witte doek. Onder leiding van regisseur Pete Travis (Endgame, Vantage Point) zal Karl Urban (Star Trek, Doom) Judge Dredd vertolken. De film wordt uitgegeven door 2000 AD, Rebellion en DNA Films (28 Days Later) en zal de titel Dredd krijgen. Het feit dat 2000 AD zich met deze film bezighoudt toont toch aan dat ook zij niet echt tevreden waren over de versie van 1995. Ook zij vonden dat er meer potentieel inzat (denk maar aan wat Marvel met The Hulk heeft gedaan). Ik denk dat ook dat ze met deze film eerder voor een reboot zullen gaan dan voor een sequel.

Er zijn ook alle enkele belangrijke verhaalpunten bekend gemaakt. Zo zal Dredd vergezeld worden door Judge Cassandra Anderson die een laatste kans krijgt om zich te bewijzen als Judge. Cassandra zal gespeeld worden door Olivia Thirlby (Juno). De slechterik zal Ma-Ma Clang zijn en gespeeld worden door Lena Heady (300). Zij heeft een nieuwe drug (Slo-Mo) gemaakt die de gebruiker het gevoel geeft dat de tijd vertraagt. Ja hoor, daar is de scene met de vertraagde vliegende kogel. Uiteraard zullen onze helden haar proberen te stoppen. En voor de lezers van de comic, Judge Dredd zal zijn helm niet afzetten in deze film…

Maar gaat deze film wel beter zijn dan de versie van 1995? Ongetwijfeld wel…maar of deze film goed gaat zijn is weer een heel andere vraag. Hoe laat je een publiek supporteren voor een karakter dat meedogenloos, hard en brutaal is en nooit zijn helm afzet, om hem zo een menselijke kant te geven? Beeld je maar eens in als je naar Batman zou kijken zonder dat hij zijn masker afzet of Spider-Man of Superman! En is eigenlijk de beste Judge Dredd film al niet gemaakt?Ik denk aan Robocop

We zullen echter moeten wachten tot 2012 om hierop antwoorden te krijgen…( ik hoop dat ik ongelijk heb).

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.