1
Posted 18/07/2011 by Timaeus in Tv/Film
 
 

Deleted scene Superman returns

Er komt maar geen einde aan de stroom aan audiovisueel materiaal dat vandaag door de filmmaatschappijen wordt vrijgegeven (al dan niet vrijwillig). Nadat we enkele uren eerder al trailers voor the Avengers, the Walking Dead seizoen 2 en John Carter of Mars aan jullie toonden, mogen we nu ook een weggeknipte scèene uit Superman Returns, de door Bryan Singer geregisseerde Supermanfilm die het helaas kritisch niet zo goed deed en daarom ook geen vervolg maar een reboot kreeg.

De scène die 10 miljoen dollar kostte voor slechts 6 minuten filmmateriaal, zou de film hebben ingeleid en ons meer achtergrond geven over waar Superman de voorbije tijd was geweest. Singer zei dit over de scène:

In de context van deze film, waar deze film moest beginnen en waarover hij handelde, voelde ik me niet goed bij deze scène. Het is een van die zaken die je zelf doet. Niemand dwong me om deze scène eruit te halen. Tijdrestricties of druk van hogerhand was niet aan de orde. Ik vond gewoon dat de film het niet nodig had zo aan te vatten, dus besloot ik het anders aan te pakken.

Alleszins een dure keuze die Singer maakte. Toch blijkt dat de scène helemaal niet goed zou zijn in het geheel en volgens mijn oordeel maakte Singer achteraf gezien de goeie keuze. Het is een ruimtesequentie die de kijkers volledig in de war zouden brengen en enkel een belletje zou doen rinkelen bij de mensen die bekend zijn met het oorsprongsverhaal van Superman. Voor de occasionele kijker zou het echter een groot raadsel zijn en het is lastig daarmee je film in te leiden.

De scène zelf kan je naast op het onderstaande youtubefilmpje ook bekijken op de Superman: The Motion Picture Anthology set, 8 dvd’s tellende blueray of DVD boxset waarop je de volgende Supermanprojecten kan terugvinden.

Superman: The Movie, Superman II, Superman III, Superman IV: The Quest for Peace, Superman II: The Richard Donner Cut, Billion Dollar Limited, Destruction Inc., Electric Earthquake, Eleventh Hour, Japoteurs, Jungle Drums, Look, Up in the Sky! The Amazing Story of Superman, Mechanical Monsters, Secret Agent, Showdown, Snafuperman, Stupor Duck, Super Rabbit, Superman, Superman Returns, Superman and the Mole Men, Terror on the Midway, The Arctic Giant, The Bulleteers, The Magnetic Telescope, The Mummy Strikes, The Underground World, Volcano and You Will Believe: The Cinematic Saga of Superman

Alvast een must-have voor de fans van de Man van Staal.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar