2
Posted 18/07/2011 by Gilles in Comics
 
 

DCnU – Action Comics #1 nieuwe cover + covers tweede delen Supermanfamily

Met de covers van Superman en zijn familie sluiten we (normaal gezien) de aankondigingen voor oktober af. Vandaag kwamen deze covers op het net en deze konden we natuurlijk niet snel genoeg aan jullie tonen.

Niet alleen de covers van de tweede delen werden tot vandaag geheim gehouden. Net als Green Lantern #1 blijkt Action Comics #1 ook een andere uiteindelijke cover te hebben, dan origineel was aangekondigd. De eerste cover toonde ons een “hillbilly supes” in een jeansbroek die een zwaar rotsblok vasthoudt. De nieuwe lijkt heel wat aantrekkelijker en kleurrijker te zijn, maar de broek is in ieder geval gebleven. Beide tekeningen zijn aan de hand van Rags Morales.  Voor de lezers die graag knipogen zien in covers en in het verhaal, hebben we al een eerste verwijzing opgemerkt naar de originele Action Comics #1. De politiewagens op de achtergrond hebben de nummers 19 en 38. De wakkere lezer heeft het al door, samen vormen die cijfers het jaar waarin de originele #1 van de Action Comics-reeks verscheen. De oorspronkelijke cover die een tijd geleden werd aangekondigd, kan je hier in de lijst bezichtigen (de Superman-reeksen staan onderaan), kan eventueel nog als variant cover gebruikt worden, iets wat overigens ook voor Green Lantern #1 geldt.

Naast de nieuwe cover van Action Comics #1 en #2 zie je hier ook nog de covers van de tweede delen van Superman, Superboy en Supergirl.

ACTION COMICS #1
Geschreven door GRANT MORRISON
Tekeningen door RAGS MORALES
Cover door RAGS MORALES
ACTION COMICS #2
geschreven door GRANT MORRISON
Tekeningen door  RAGS MORALES en RICK BRYANT
Cover door RAGS MORALES
SUPERMAN #2
Geschreven door GEORGE PEREZ
Cover door GEORGE PEREZ
Tekeningen door JESUS MERINO
SUPERBOY #2
Geschreven door SCOTT LOBDELL
Tekeningen door RB SILVA en ROB LEAN
Cover door ERIC CANETE
SUPERGIRL #2
Geschreven door  MICHAEL GREEN en MIKE JOHNSON
Tekeningen door  MAHMUD ASRAR en DAN GREEN
Cover door MAHMUD ASRAR

Comments

comments


Gilles

 
avatar