1
Posted 17/07/2011 by Arno in Columns
 
 

Weekly dose of Fear Itself deel 11 – Wie zijn de Mighty? + reviews van New Avengers, Spider-Man, Black Panther, Alpha Flight, Ghost Rider en Journey into Mystery!

Welkom bij Weekly dose of Fear Itself, jouw gids tot het Marvel event van het jaar! Deze week werden er ietwat minder tie-ins uitgebracht dan de vorige keer, maar dat compenseren we door jullie een eerste kijk te geven op enkele uitgebrachte teasers. Wie zijn The Mighty? Kom het te weten in Weekly dose of Fear Itself deel 11! Maar eerst: reviews! Fear Itself – Spider-Man komt met issue #3 tot een einde, maar de New Avengers en Black Panther – de nieuwe Man Without Fear moeten nog aan hun tie-in reeks beginnen! Verder hebben we nog de tweede issue van Alpha Flight in petto, alsook Journey into Mystery #625, starring Loki! De laatste review tenslotte wordt er één van een nieuwe nummer 1 over niemand minder dan Ghost Rider!

Review: New Avengers #14 (schrijver: Brian Michael Bendis, tekenaar: Mike Deodato)

Hoewel The Thing als de Worthy Angrir de cover siert van deze New Avengers #14, zullen fans van de getransformeerde Ben Grimm in deze issue op hun honger blijven zitten (ik verwijs ze dan graag door naar de tie-in van  Spider-Man). Hoofdfiguur is de recentelijk op het nippertje uit de dood teruggebrachte Mockingbird. Al was ze aanvankelijk een goeie vechtster, S.H.I.E.L.D.-agente en Avenger, stroomt er nu een mix van Captain America’s Super-Soldier serum en Nick Fury’s Infinity Formula in haar aderen. Het effect hiervan is een duidelijk sterkere en vechtlustigere Mockingbird. De issue wordt ingekaderd door een interview met haar in realityshow stijl, zoals schrijver Brian Bendis al eerder gebruikte in de reguliere Avengers-reeks. Verder komt het tot een confrontatie tussen Spider-Man en New Avengers liaison Victoria Hand, dewelke door de webslinger nog steeds niet wordt vertrouwd omwille van haar vroegere positie als rechterhand van Norman Osborn en diens Dark Avengers. Tegen het einde van de issue trachten de New Avengers tenslotte de Blitzkrieg U.S.A. van Sin/Skadi en haar Nazi-robots in New York City af te weren, alsook de Avengers Tower instorten vanuit een andere hoek (de val van de toren gebeurde in Avengers #14 tijdens een gevecht tussen Red Hulk en Angrir).

De issue bevat weer typische Bendis-banter, maar eveneens voldoende actie zodat Mike Deodato (Dark Avengers, Thunderbolts) zijn talent voor actiescènes in beeld te brengen kan laten zien: Fastball specials met Luke Cage en Wolverine, Street Fighter moves met Iron Fist (die hoogstwaarschijnlijk hierna pas naar Azië dient te vertrekken voor zijn optreden in Iron Man 2.0). Enige minpunt was de realityshow-invloed in de omkadering van de issue. Terwijl dit in bijvoorbeeld Avengers #13-14 afwisselde van personage tot personage en in feite wel een leuk idee bleek, zorgt dit in deze issue voor een aantal pagina’s met enkel een Mockingbird die voor de camera zit. Maar al bij al komen de New Avengers met deze issue laat, maar waardig in de chaos van Fear Itself terecht.

Review: Fear Itself – Spider-Man #3 of 3 (schrijver: Chris Yost, tekenaar: Mike McKone)

De vorige issues van Fear Itself – Spider-Man werden al fel bejubeld in deze column als één van de betere tie-ins tot Fear Itself, en dat is met deze laatste issue niet anders. In dit derde deel brengen Yost en McKone een zeer mooi uitgewerkt eindpunt aan Spider-Man’s enorme baaldag in een door paniek geterroriseerd New York. Hoogtepunt van de issue is het gevecht tussen Spidey en zijn Future Foundation/New Avenger teamgenoot Ben Grimm, nu de Worthy Angrir, in een overvol ziekenhuis. De plotelementen omtrent Spidey’s eigen angsten, alsook deze van enkele burgers in New York City worden zeer mooi opgelost. Yost geeft een zeer goede stem aan een twijfelende, angstige maar nooit ofte nimmer de hoop opgevende Spider-Man en verder is de artwork van McKone ook dik in orde. Kortom, zeker één van de beste tie-ins tot Fear Itself, en ik ga zelfs zo ver om te zeggen dat Fear Itself – Spider-Man één van de betere Spidey-verhalen is die ik de afgelopen jaren gelezen heb. Een dikke, vette aanrader.

Review: Journey into Mystery #625 (schrijver: Kieron Gillen, tekenaar: Doug Braithwaite)

Het plan van Loki om The Serpent tegen te gaan wordt almaar ingewikkelder en intrigerender. In deze issue wint hij zowel Hela als Mephisto, beide heersers van helse domeinen en aldus concurrenten in de zielenbusiness, voor zijn zaak. Verder krijgen we ook een interessante korte origine van The Serpent zelf dewelke ons een korte blik gunt op zijn jonge jaren als een Asgardiaanse schildknaap en de eerste keer dat hij angst verspreidde. Loki’s tocht en duistere plannetjes zijn nog niet voorbij, want het volgende lid van zijn geheim bondgenootschap tegen de gevallen Asgardiaanse god dient hij te rekruteren in Limbo!

Kieron Gillen zorgt met de juiste mix van humor en intrige ervoor dat de jonge Loki nog steeds een plezier blijft om te lezen. De art van Doug Braithwaite is even sterk als altijd. Journey into Mystery blijft dus nog steeds een aanrader!

Review: Black Panther – Man Without Fear #521 (schrijver: David Liss, tekenaar: Francesco Francavilla)

Wie is de American Panther? Wel, fans van T’Challa kunnen op hun beide oren slapen: het is namelijk niet de huidige Black Panther! In deze eerste tie-in tot Fear Itself besluit T’Challa, voormalige koning van Wakanda en Avenger, maar nu de beschermer van Hell’s Kitchen, de mensen in de oude buurt van Matt Murdock (Daredevil) te beschermen tijdens de chaos die het event in New York City teweeg brengt. Met de val van de hamer op Yancy Street keerde eveneens de geest van de nieuwe Hate-Monger terug, laatst gezien in Punisher War Journal ten tijde van Civil War. Net zoals toen, probeert de Hate-Monger haat jegens immigranten in New York City uit te lokken. Het is aan T’Challa om zijn nieuwe buurt te beschermen, maar dan staat er plots een American Panther voor zijn neus…

Met deze set-up issue weten we dus nog niet wie precies de American Panther is, maar toch ben ik opgelucht dat T’Challa zelf niet de patriottische tour opging. Vaste schrijver David Liss (Mystery Men) mixt goed de Amerikaanse immigratiepolitiek met superheldenactie en de donkere, minimalistische tekenstijl van Francesco Francavilla (Green Hornet: Year One) is ideaal geschikt voor de duistere buurt van Hell’s Kitchen. Black Panther – The Man Without Fear lijkt zich niet zozeer te gaan bezighouden met de grotere chaos van Fear Itself, maar levert desalniettemin een degelijke eerste tie-in af.

Review: Alpha Flight #2 of 8 (schrijvers: Greg Pak en Fred Van Lente, tekenaar: Dale Eaglesham)

In de review van de vorige issue (Weekly dose deel 8 ) vreesde ik al dat Fear Itself simpelweg als een lanceerplatform zou dienen voor de nieuwe reeks rondom Canada’s superheldenteam Alpha Flight. Er was in de eerste issue wel een gevecht met een Worthy, maar daar blijft het schijnbaar ook bij. Deze tweede issue gaat wat dieper in op Heather Hudson (Vindicator) die in het vorige deel de verrader in het team bleek. Ook Puck, ieders andere favoriete harige, kleine Canadees, keert terug, maar blijkt niet echt meer dezelfde te zijn na een langdurig verblijf in de hel. Ondertussen versterkt de Unity Party, recentelijk aan de macht gekomen in Canada, haar ijzeren greep op het land…

Greg Pak en Fred Van Lente blijven nog steeds goed bezig met Canada’s superheldenteam, net zoals tekenaar Dale Eaglesham. De reeks blijft zeker en vast nog steeds interessant voor fans van Alpha Flight, maar vermits dit een column is rond Fear Itself, kan ik de issue niet meteen aanraden voor lezers van Marvel’s event. Canada heeft momenteel haar eigen problemen met de Unity Party, wat ervoor zorgt dat enigszins ze van hamerdragers en serpenten gespaard blijven. Indien dit zo verder loopt, kan Marvel misschien beter het Fear Itself-logo van de volgende Alpha Flight-covers laten.

Review: Ghost Rider #1 (schrijver: Rob Williams, tekenaar: Matt Clark)

Net zoals bij Alpha Flight, zag Marvel een kans om met Fear Itself nog een nieuwe reeks te lanceren. Ghost Rider #1 is de eerste issue van een nieuwe lopende reeks over de demonische biker, met wel een heel verrassende nieuwe protagonist. De nieuwe Ghost Rider is namelijk niet Johnny Blaze (de originele) of Daniel Ketch (uit de jaren ’90), maar een voorlopig naamloze Mexicaanse vrijheidsstrijdster! Denk actrice Michelle Rodriguez in de film Machete op een Grand Prix racemotor, en je zit er niet ver af. Veel komen we echter niet over onze nieuwe protagoniste te weten, want ze treedt al meteen in conflict met Sin/Skadi, die korte metten met haar maakt. Sin laat haar weten dat ze enorme woede bezit en heel wat vernieling zal brengen in de komende dagen. Interessant is misschien ook dat dit gevecht zich al in Ohio afspeelt, wat zou betekenen dat het leger van Sin de slag om New York gewonnen heeft en verder landinwaarts oprukt. Ondertussen loopt er een sub-plot over de nu Ghost Rider-loze en in de Mojave woestijn teruggetrokken Johnny Blaze en Mephisto. Schijnbaar zal een team-up tussen deze twee voormalige aartsvijanden nodig zijn om de mensheid te redden…

Schrijver Rob Williams (Daken, Fear Itself: Uncanny X-Force) levert aardig wat actie en voldoende mysterie doorheen deze eerste issue om me toch nieuwsgierig te maken naar het verdere verloop van deze reeks. Toch zijn enkele dialogen enorm cheesy en storend. De jaren ’90-tekenstijl van Matthew Clarke (Superman, Doom Patrol) is wel enorm geschikt voor de personages en de toon van het verhaal. Voor de fans zeker een must, voor de lezers van Fear Itself, voorlopig nog niet echt een aanrader. Het event lijkt in feite eerder in de weg te staan van de verderzetting van het algemene Ghost Rider-verhaal.

Tot zover de reviews deze week. Volgende week zijn de tie-ins weer alomtegenwoordig met de ongoing series Avengers #15, Avengers Academy #16, Invincible Iron Man #506, Uncanny X-Men #541, Herc #5 en Iron Man 2.0 #7! De minireeksen worden vertegenwoordigd door Fear Itself – Deadpool #2, Fear Itself – Fearsome  Four #2 en Fear Itself – The Home Front #4! De enige twee nieuwkomers zijn de one-shot Fear Itself: FF #1, waarin de Future Foundation eindelijk een grotere rol in het event krijgt en Hulk #37, met de Red Hulk in de hoofdrol!

Now, let’s talk teasers! Afgelopen week heeft Marvel ons bestookt met nieuw promotiemateriaal, waarvan het grootste ongetwijfeld draait rond The Mighty, dewelke er ongeveer zo uitzien:

Gelijkenissen met Tron: Legacy niettegenstaande, herkennen we van links naar rechts vooral de silhouetten van Ms. Marvel, Iron Fist, Dr.Strange, misschien War Machine/Iron Man 2.0 maar de kans is groter dat het gewoon Iron Man is, Wolverine, heel misschien She-Hulk (Jennifer Walters) of eerder Red She-Hulk (Betty Ross), maar vanwege het gigantische zwaard is Valkyrie ook een kandidaat. Uiterst rechts vinden we Spider-Man, met links daarvoor Hawkeye.

Dan blijft enkel nog de dame achter Wolverine, Valkyrie en Hawkeye over. Vanwege haar normale bouw wordt het vrij moeilijk hier een identiteit achter te zoeken. De huidige internetspeculatie draait rond Mockingbird, Invisible Woman of Black Widow. Zowel Mockingbird als Black Widow hebben een band tot Hawkeye, terwijl de Widow ook een sterke band had met de overleden Bucky. Invisible Woman heeft dan weer een band met haar teammaat The Thing/Angrir.

Wat is nu de bedoeling achter de Mighty? Wel, mij lijkt het dat de aardse superhelden net zoals de Worthy voorzien zullen worden van wapens/krachten van Asgardiaanse origine, waarschijnlijk voortgekomen uit de deal van Tony Stark met Odin in Fear Itself #4 en de later te verschijnen Invincible Iron Man #506. Hoe dan ook, verwacht in de laatste issues van Fear Itself dan ook maar een stevige clash tussen de Mighty en de Worthy.

In case you forgot, deze zien er zo uit

 

Maar daar stopt het nog niet! Marvel heeft eveneens teasers rondom enkele aparte leden van de Mighty de wereld ingestuurd, meer bepaald Iron FistDr. Strange, alsook rond Red She-Hulk, de Silver Surfer en de Hulk. De tagline luidt “It’s Either in You, Or It’s Not“. Meer details zullen worden bekend gemaakt op het Fear Itself-panel tijdens de San Diego Comic-Con van volgende week. Belangrijk is wel om te vermelden dat deze teasers bedoeld zijn voor december, wanneer de kernreeks van Fear Itself al is afgelopen en we waarschijnlijk nog enkele Aftermaths mogen verwachten. Komt er hieruit alweer een nieuw team Avengers? (de titel Mighty Avengers is natuurlijk nog vrij). Of toch eerder een nieuw team Defenders? Find out in de next Weekly dose of Fear Itself, same weekly time, same weekly channel!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.