0
Posted 16/07/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Penguin: Pain & Prejudice

Comicfans zijn toch week voor oorsprongsverhalen. Althans je zou het toch beginnen denken als je eens terugblikt naar enkele reeksen zoals Wolverine: Origin en Magneto: Testament van publisher Marvel. Bij DC Comics zijn ze hier echter ook reeds mee bekend en dan denk ik vooral aan het fantastische Batman: Year One. Bij DC zullen we de komende maanden enkele grote maar dan ook echt grote veranderingen zien. Sinestro die de Green Lantern voor sector 2814 wordt in plaats van Hal Jordan (Ik plakte letterlijk vast in mijn stoel van de shock toen ik dit las). Toch zie ik dit allemaal voorlopig door een rooskleurige bril (een Ray Ban Aviator, we moeten een beetje klasse behouden eh?). Zeker als ik nieuws lees zoals het volgende: de Penguin krijgt zijn eigen minireeks!

Wat is er zo belangrijk aan het lelijke monster dat Danny Devito nog steeds op zijn cv heeft prijken? Wel, het antwoord is zeer duidelijk: we weten niet echt veel over de motivaties van de Penguin want integendeel tot bijvoorbeeld Joker en Two-Face is hij niet krankzinnig. Een rariteit eigenlijk in Batman zijn fameuze en enorm uitgebreide rogues gallery. Misschien kan dit artikel ook jullie interesse lokken.

De man die dit verhaal zal neerpennen is Gregg Hurwitz (Vengeance of Moon Knight), een nieuwkomer bij DC Comics die eigenlijk bij toeval dit project begonnen is. Hij had afgesproken met Dan DiDio om gewoon eens te praten over comics en het leven in het algemeen. Onderweg begon Hurwitz te fantaseren over welk DC personage hij graag eens zijn tanden in zou zetten en een verhaal rond maken. De keuze was even plots als onverwacht: Penguin! Toen Hurwitz dit later besprak met DiDio was deze zo enthousiast dat we ons binnenkort mogen verwachten aan Penguin: Pain & Prejudice.  Dit zal zoals ik eerder zei een oorsprongsverhaal worden over de kleine dikke societyfiguur Oswald Cobblepott (die zich blijkbaar in dezelfde kringen mengt als Showbizz Bart). Hurwitz zal ons mee nemen op een reis door de geschiedenis die begint met de geboorte van een afzichtelijk kind en zal eindigen met de Penguin zoals we deze kennen. Uiteraard met een nieuw kantje eraan want DC wil haar personages namelijk semi opnieuw uitvinden en Hurwitz zelf zegt het volgende:

I do think of “Pain and Prejudice” as my comprehensive take on Oswald and the insecurities and quiet rage that drive him. In a way, every time I take on a character it’s a reinvention of sorts. I want to honor who that character is while also bringing something new to the table, which at the end of the day, is my job as a writer.”

Wat mij vooral ook interesseert is dat we Batman zullen mogen ervaren vanuit het standpunt van Penguin zelf. De Batman die we te zien zullen krijgen, zal dus een bullebak zijn die de brave Penguin zijn plannen steeds komt verpesten. Iemand waarop de kleine, en niet al te aantrekkelijke Cobblepott meer dan jaloers op is. Verwacht je dus maar aan een venijnige Batman.

Bij DC Comics hebben ze nieuwkomer Szymon Kudranski op de schouder getiktom het verhaal van Hurwitz op papier tot leven te brengen. Sommigen onder jullie zullen hem vast kennen van zijn werk met de Spawn reeks.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be