1
Posted 14/07/2011 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #2

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork, onze wekelijkse column volgestouwd met tekeningen, schilderijen, digitale kunstwerkjes en ander fraai werk. Deze week hebben we onder andere exclusieve Watchmen-illustraties van John Higgins voor San Diego Comic Con. Daarnaast hebben we ook weer een stevige dosis Batman en de Joker, want die schijnen populair te zijn. Ja, ik stond er ook versteld van!

Maar genoeg gezeverd. We vliegen er meteen in met Wonder Woman:

Wonder Woman door ArtGerm

Een digitale illustratie van Stan “ArtGerm” Lau, zijn vorm van commentaar op Wondy’s kostuum in de JMS-reboot. ArtGerm is wellicht het meest bekend van zijn covers voor Bryan Q. Millers Batgirl, Gail Simones Birds of Prey en zijn artwork voor Street Fighter III: Third Strike – Online Edition. Een tijdje geleden werd hij door DC gevraagd om zijn kunde eens te laten zien. Dat leverde deze furieuze Batman op:

Batman Fury door ArtGerm

Naar het schijnt waren ze tevreden over het resultaat… Zou dit betekenen dat we binnenkort het werk van ArtGerm in één van de Batmantitels zien verschijnen? We houden jullie in ieder geval op de hoogte! Meer werk van ArtGerm is te vinden op DeviantArt.

Het volgende plaatje is er eentje dat ik niet snel beu zal zijn. Ik heb een stevige boon voor deze tekenaar, en ik hoop van u hetzelfde.

80’s X-Men door Cliff Chiang

Het werk van Cliff Chiang heeft een zeldzame helderheid en elegantie. De schijnbare eenvoud in zijn tekeningen en inkleuring geeft ze hun kracht. Hij is de perfecte tekenaar voor Wonder Woman in het DCnU.

Vorige week toonden we in deze column een eerste glimp van Yildiray CinarFury of Firestorm. We hebben opnieuw werk van zijn hand, met name deze prachtige schets van Death of the Endless (uit Sandman door Neil Gaiman).

Death door Yildiray Cinar

Ook het werk van Francis Manapul werd reeds bewierookt op Brainfreeze. Hij kan niet alleen met The Flash overweg, hij tekent ook een knappe Batgirl:

 

Batgirl door Francis Manapul

De volgende schets in potlood en waterverf komt dan weer rechtstreeks uit de nachtmerries van Batgirl en Batman:

The Joker door David Aja

Het is een van de gratis schetsen die David Aja maakte voor Comic Con France. De volledige galerij is hier te zien. Maar misschien had u liever een wat vriendelijker Joker gezien? Dat kan.

Cesar Romero als The Joker, door Jonathan A. Reincke

Dit schilderij in waterverf is gemaakt Jonathan A. Reincke, die deze week door Comics Alliance in de schijnwerpers werd gezet naar aanleiding van een veiling voor Heroes Give Hope. Daarnaast werden ook de zwart-wittekeningen van Mike Zeck deze week een plaatsje gegeven op de site. Comics Alliance prijst zijn werk als een combinatie tussen de klassieke tekeningen van Neal Adams en de expressieve intensiteit van Steve Dillon. Enige zin voor overdrijving is daarbij wellicht aanwezig, maar laat dat de pret niet drukken!

Batman met Ivy, Joker, Two-Face en Catwoman, door Mike Zeck

 

The Punisher en Deathstroke door Mike Zeck

 

En zo komen we, alweer via Comic Alliance (een onuitputtelijke bron deze week), aan bij Watchmen. Er wordt gemeld dat op Comic-Con twee exclusieve (en zeer gelimiteerde) sets artwork verkocht zullen worden. Beide sets zijn het werk van John Higgins die de inkleuring van de klassieke graphic novel verzorgde. De rechtse set is ingekleurd met moderne technieken, de linkse set volgt de stijl van het origineel. We zetten ze voor u even naast mekaar.

The Comedian

 

Silk Spectre I

 

Rorschach

Het is een interessante oefening, waaruit duidelijk blijkt hoe bepalend de inkleuring kan zijn voor de toon en sfeer die tekeningen uitstralen. Verschillen in kleurschakeringen en dieptewerking kunnen voor een zeer verschillende leeservaring zorgen. Mijn voorkeur gaat echter uit naar de oorspronkelijke kleuren.

And now for something completely different. Het volgende dook deze week op in mijn Twitterfeed. Het is er eentje voor de categorie “Oh-my-God-Why-can’t-I-look-away?!”. De bijgaande commentaar was:

Bruce had been admiring the belly window on the Huntress costume for a while, and finally took the plunge.

Dit wou ik de dames (en heren) dan ook niet onthouden:

(klik om de volledige afbeelding te zien)

 

We sluiten af met drie Batgirls die touwtjespringen.

Batgirls jumping rope, door pseudofolio

Waarom? Omdat ik er vrolijk van word. Alsof er een reden nodig is om drie touwtjespringende Batgirls te posten!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder