2
Posted 13/07/2011 by Yann in Comics
 
 

Lady Sabre: een webcomic van Greg Rucka

“Swords are cool. People fighting with swords are cool. Airships are cool. Cowboys are cool. Pirates are cool. Clockwork men are cool. Smart, savvy, witty women are very cool. Laconic gunslingers? Totally cool. Steampunk? Frosty.”

Dit is wat je mag verwachten van de nieuwe webcomic van Greg Rucka en Rick Burchett, Lady Sabre and the Pirates of the Ineffable Aether. En meer moet dat niet zijn. Maar nu u hier toch bent…

Lady Seneca Sabre

Iets meer dan een jaar geleden kondigde Greg Rucka aan dat hij DC Comics zou verlaten. Hij had er net zijn sublieme Batwomanverhaal in Detective Comics op zitten, en was op zoek naar nieuwe uitdagingen. Die vond hij in het (ook voor hemzelf onverwachte) schrijverschap van The Punisher bij Marvel, maar daarnaast is deze week dus zijn nieuwe webcomic van start gegaan.

Met Lady Sabre willen Greg Rucka en Rick Burchett terugbrengen wat volgens hen grotendeels verdwenen is in de mainstream: fun. Ze beloven romantiek en avontuur, en willen nog steeds een emotionele snaar raken bij de lezers, maar bovenal mikken ze op entertainment. En hoewel er pas één pagina verschenen is, durf ik er nu al mijn dikke teen (de linker) om te verwedden dat ze in dat opzet zullen slagen.

Wat mogen we verwachten van Lady Sabre and the Pirates of the Ineffable Aether? Luchtschepen die zeilen tussen landmassa’s — zo groot als en continent en zo klein als een stad — die drijven in de onzichtbare ether. Een strijd tussen magie en wetenschap. Cowboys en piraten. En een sterk hoofdpersonage: Lady Seneca Sabre kan uitstekend overweg met een zwaard maar is ook virtuoos met de viool, heeft talent voor magie, spreekt verschillende talen, en schrijft in haar vrije tijd pornografische stationsromannetjes. Ik weet niet hoe het met u zit, maar dat klinkt volgens mij als awesomesauce in tien verschillende smaken.

Lady Sabre and the Pirates of the Ineffable Aether wordt geüpdatet op maandag en donderdag. De eerste pagina, die op maandag verscheen, ging vergezeld van het script van Greg Rucka. Een leuke bonus voor wie wil zien hoe een comic tot stand komt.

Maar laat ons u niet langer ophouden. Rep u naar IneffableAether.com en begin te lezen!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder