0
Posted 12/07/2011 by Alterrock in Comics
 
 

X-Men Schism: Ons Cyclops-team

Dit jaar is X-Men Schism het grote event in de X-Men Comics. En het zal grote gevolgen hebben!! Het team zal namelijk in twee splitsen. Vorige keer hebben we jullie ons Wolverine-team voorgesteld. Maar natuurlijk zullen niet alle X-Men Wolverine volgen. Enkele zullen Cyclops trouw blijven. Vandaag gaan we ons Cyclops-team samenstellen.

Cyclops:

Scott Summers was één van de originele X-Men. Sinds het begin werd hij door Charles Xavier uitgekozen als de leider van het team. Jarenlang werd hij ook opgeleid om ooit de plaats van Xavier in te nemen. Sinds enkele jaren is dit het geval. Maar in die jaren is het de mutanten niet voor de wind gegaan. Nadat de mutanten na M-Day op de rand van uitsterven hebben gestaan is Cyclops ook extremer geworden in zijn beslissingen. Zo richtte hij het X-Force Team op dat de problemen op een hardere en soms efficiëntere manier moest aanpakken. Zijn wijze van aanpakken valt echter niet in goede aarde met alle X-Men. Nu zijn team splitst zal hij moeten proberen het vertrouwen van zijn medemutanten terug te verdienen.

Emma Frost:

Love conquers all. Aangezien wij enorme romantische zielen zijn, zien wij graag dat Emma Frost haar geliefde zal blijven bijstaan. OK, Ik geef toe….de leuke conversaties tussen Cyclops en Emma zitten er ook wel voor iets tussen. Een telepaat in je team kan trouwens nooit kwaad.

Storm:

De koningin van de natuur, bekwaam in het beheersen van de weerelementen. Storm zal het moeilijk hebben om een keuze te maken tussen Wolverine en Cyclops. Maar haar loyaliteit zal ervoor zorgen dat ze op Utopia zal blijven om Cyclops bij te staan. En tegelijkertijd zal ze proberen om de plooien terug glad te strijken. We hebben wel nog een tip voor de leden van Team Wolverine: Maak haar niet boos want dan zou de bliksem wel eens kunnen inslaan. Daarnaast kan bij haar de bliksem wel meermaals inslaan op één plek!

Magneto:

Magneto heeft jarenlang tegen Xavier en Cyclops gevochten. Aangezien Magneto het niet erg vindt om het spelletje wat harder te spelen, zal hij Cyclops blijven steunen. Cyclops zal hem graag in zijn team hebben want als er één mutant is die het tegen Wolverine kan opnemen, is het Magneto wel. Een extra dimensie krijgen we ook nog eens in de strijd tussen oude vrienden Magneto en Professor X. Back to the old days dus…..

Iceman:

Iceman en Cyclops kennen elkaar al jaren. Ze waren beiden lid van het eerste X-Men Team. Iceman is niet alleen een goede vechter met een “coole” kracht, hij heeft ook zijn mond mee. Zijn commentaren op de gebeurtenissen rondom hem zijn altijd leuk om te lezen. Een samenwerking tussen Storm en Iceman lijkt ons ook heel interessant. Het zou wel eens een ijzig dodelijke combinatie kunnen worden.

 

Angel/Archangel:

Warren Worrington is het meest interessante personage van dit team. Sinds zijn ontmoeting met Apocalypse heeft Warren een dubbele identiteit. De vredelievende Angel en de moordlustige Archangel. Angel zal zijn oude vriend Cyclops blijven steunen terwijl de meer harde en bloeddorstige Archangel de kant zal kiezen van zijn X-Factor ploegmaat Wolverine. Warren zal hierdoor met zichzelf overhoop liggen en hij heeft iemand nodig die zijn Archangel persona onder bedwang kan houden…..

Psylocke:

Angel en Psylocke hebben altijd al een speciale band gehad. De telepaat Psylocke helpt hem dan ook om Archangel onder controle te houden. Psylocke is echter niet alleen een telepaat die Angel aan de leiband houdt, maar zelf kan ze ook heel goed overweg met een zwaard. Stiekem kijken wij al uit naar een gevecht tussen Psylocke en Wolverine…

 

Rockslide:

Tijd voor de jonge garde van het team. We openen meteen met een wildcard. Rockslide heeft nog niet veel kansen gehad als deel van een groot team maar dit is zijn kans om zich te bewijzen. Gemaakt van steen laat Rockslide een beetje denken aan onze vriend van de Fantastic Four, The Thing. Rockslide is echter veel jonger en heeft toch een pak minder ervaring. Zijn loyaliteit, naïviteit en kracht zullen er voor zorgen dat hij een perfect teamlid zal zijn voor Team Cyclops. Bovendien mogen we ons verheugen op een gevecht tussen Rockslide en Colossus….

Hope:

Hope is het jongste maar meteen ook het krachtigste lid van het team. Hope is haar krachten nog aan het ontwikkelen maar door de gebeurtenissen van Schism zal ook zij een kant moeten kiezen. Hope is niet alleen telepatisch en telekinetisch maar ze is ook nog eens immuun voor de krachten van Rogue en ze kan de krachten van andere mutanten imiteren. Een zeer sterke medestander voor Cyclops dus….

 

Hellion:

Hellion is de favoriete leerling van Emma Frost. Dit is meteen ook de hoofdreden voor zijn lidmaatschap van dit team. Emma ziet een grote held in hem. Deze karaktereigenschap heeft trouwens al zijn tol geëist. In een gevecht met Nimrod raakte X-23 zwaar gewond en in een poging haar leven te redden, verloor hij beide handen. Toch neemt dit niet weg dat hij een gevaarlijke tegenstander is. Hij kan namelijk supersnel vliegen en hij heeft telekinetische krachten. De vraag is nu hoe hij zal omgaan met het feit dat X-23 in het andere team zit….En of hij zijn jaloersheid in toom kan houden als hij ziet hoe Gambit zich om haar ontfermt…..

Dit is ONS Cyclops team. Laat jullie mening horen of stel zelf jouw team samen. Je kan dit doen in de commentaarbox of op ons forum. Vergeet zeker ook niet om ons Wolverine-team eens te bekijken door hier te klikken.

Nu onze twee teams op poten staan, kunnen we uitkijken naar het Schism-verhaal en zullen we samen ontdekken welke teams er uiteindelijk tot stand zullen komen.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.