2
Posted 12/07/2011 by Yann in Comics
 
 

Huntress krijgt miniserie in DCnU

Tot nu toe leek Huntress een opvallende afwezige te zullen zijn in het DCnU (het post-Flashpoint DC-Universum) maar daar komt nu verandering in. Newsarama bericht dat Huntress in oktober een miniserie van zes nummers krijgt.

De miniserie zal geschreven worden door Paul Levitz, met tekeningen van Marcus To en John Dell. Paul Levitz was een van de bedenkers van Helena Wayne, de Golden Age Huntress. Maar alles wijst erop dat deze Huntress nog steeds Helena Bertinelli zal zijn. DC meldt dat ze “naar huis terugkeert”, en dat blijkt Italië te zijn. Bovendien zal ze nog steeds banden hebben met de Birds of Prey, het team waar ze sinds 2003 deel van uitmaakte. De cover voor het eerste nummer van de nieuwe miniserie is van de hand van Guillem March.

Cover door Guillem March

 

Die cover valt niet meteen fantastisch te noemen, maar goed… Het design van Huntress’ kostuum lijkt het midden te houden tussen de versie die Cully Hamner gebruikte in de co-feature van The Question in Detective Comics #854-863, en het Hush-kostuum van Jim Lee. Het beruchte venster op haar buik is verdwenen. Hamner en Lee werkten samen aan de ontwerpen van de kostuums voor de Relaunch.

Huntress in Hush door Jim Lee

Redesign van Cully Hamner

 

Marcus To heeft al gereageerd op het nieuws. Klaarblijkelijk werd hij overstelpt met felicitaties toen Newsarama met het nieuws kwam. Hij klinkt alvast zeer enthousiast over het project:

Ok so I got word last week or so an offer to draw that Huntress mini series and I jumped off my seat and said yes before they could finish saying their piece.

Now I wake up this morning with my twitter feed filled up with congratulations on drawing the Huntress. Wow news travels fast.

I’m pretty thrilled be drawing Helena and I hope to do her justice. Hope you all will be happy with what I come up with.

Hij postte ook een eerste schets, die er prachtig uitziet. Maar oordeel vooral zelf:

Helena door Marcus To

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder