0
Posted 11/07/2011 by Arno in Comics
 
 

Supergods – een nieuw boek door Grant Morrison

Grant Morrison, de Schotse schrijver van ondermeer Batman, All-Star Superman, New X-Men en de DC relaunch van Action Comics, beperkt zich niet langer meer tot het medium der comics. Zo is hij de auteur van een meer dan 500 pagina’s tellend boek, getiteld Supergods: Our World in the Age of the Superhero of “What Masked Vigilantes, Miraculous Mutants, and a Sun God from Smallville Can Tell Us About Being Human”.

Het boek wordt omschreven als enerzijds een memoire van Grant Morrison’s ervaringen als comicsschrijver, anderzijds een geschiedenis van het genre van de jaren ’30 tot nu alsook een onderzoek naar de diepere betekenis van het superheldenarchetype voor de mensheid. Als een lezer die vrij bekend is met het superheldenwerk van Morrison (ok, ok, you may call me a fanboy), klinkt dit boek alvast uitermate interessant. Als één van de bekendste schrijvers in het genre, heeft Morrison een vrij unieke, haast religeuze kijk op de superheld (zo stelde hij onlangs in een interview omtrent de relaunch van Action Comics #1 dat Superman zowat het beste idee is dat de mensheid ooit heeft voortgebracht). Verwacht naast een geschiedenis van de personages, dus ook voldoende vergelijkingen van superhelden met moderne goden, magie, totems, filosofie, mythologie alsook een diepere kijk in het bij momenten vrij geschifte brein van Morrison zelf.

Supergods zal verschijnen op 19 juli, en verwacht maar een review op Brainfreeze niet lang daarna. Twee mogelijke covers zijn inmiddels op het internet opgedoken, waarvan diegene hieronder de eerste pagina van All-Star Superman afbeeldt, getekend door Morrison’s frequente samenwerker Frank Quitely. Met de oorsprong van de eerste superheld alvast een passende cover voor een reis doorheen het genre.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.