2
Posted 11/07/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Greg Rucka over Punisher in de Marvel Universe

Op 3 augustus komt The Punisher #1 uit. The Punisher is de langst lopende serie van MAX comics. MAX Comics is een onderdeel van Marvel Comics alleen zijn ze meer gericht op een volwassener publiek. Zo kunnen ze zich meer veroorloven op het gebied van geweld. Een ideale thuisbasis dus voor The Punisher. Maar met de nieuwe reeks die uitkomt zal Frank Castle een stap zetten in de Marvel Universe, een wereld vol superhelden. In een interview met CBR geeft schrijver Greg Rucka (Superman, world of new Krypton, Batwoman, Wolverine) zijn visie op de nieuwe Punisher:

“Eén van de grote redenen van het succes van The Punisher, tijdens de run van Garth Ennis, is het feit dat het zich niet afspeelde in de Marvel Universe. Het is een MAX comic waarin hij de handschoenen kan uitdoen en Frank uit zijn kooi kan laten komen. En dat kan je juist niet doen in de Marvel Universe. Het niveau van geweld moet heel anders aangepakt worden.”

De wereld van Frank Castle is veel geweldadiger en realistischer dan de wereld van de meeste Marvel verhalen. Rucka legt echter uit dat je om het grote verschil te zien je niet moet kijken naar de persoon Frank Castle maar naar de manier waarop de wereld hem ziet en met hem omgaat.

“Er zijn verschillende dingen waarover je niet kunt praten en dingen die Frank niet kan doen in de Marvel Universe. In MAX kan Frank 2000 mensen vermoorden maar hij zal nooit een politieagent vermoorden. Hierdoor is er een soort verstandhouding tussen hem en de politie. Zo’n verstandhouding kan je in de Marvel Universe niet creëren omdat de morele standaarden heel anders zijn. Als je in New York rondloopt en mensen gaat vermoorden, ga je het vroeg of laat aan de stok krijgen met Spider-Man. Dit mag je niet negeren.

Het zelfde geldt ook voor de slechterikken. Frank gaat er op uit en vermoord hen. Hij gaat niet met hen vechten of hen laten arresteren zodat de slechterik uiteindelijk kan ontsnappen. Nee, Frank schiet hen 2 keer door het hoofd. Dat is namelijk zijn doel.

Frank’s zijn methoden zullen zeker bepaalde helden en slechterikken in de Marvel Universe irriteren. Dit mogen we niet negeren anders gaan de lezers zich afvragen waar de Avengers zijn en waarom de X-Men niks doen. En uiteindelijke schrijf je dan ook niet in de Marvel Universe.

Frank zal dus mensen blijven vermoorden. De vraag is alleen hoelang zal het duren eer iemand hem opmerkt. Het zal niet lang duren eer één van de grote jongens opduikt en hem zegt: “Frank, Het is het beste dat je er mee ophoudt”. En ze zullen hem stoppen of althans proberen te stoppen.”

Rucka probeert dit ook te ontlopen door in de eerste verhaallijn The Punisher het te laten opnemen tegen “normale” criminelen: The Exchange.

“Een belangrijke reden dat Frank in deze wereld zijn ding kan doen is niet dat de Avengers akkoord zijn met wat hij doet maar dat de Avengers druk bezig zijn met andere dingen. Zolang Frank zich met de “kleinere” criminelen bezig houdt kunnen de Avengers hem wel een tijd ongestoord laten doen maar na een tijd zullen ze toch moeten optreden. Alhoewel er ook karakters zullen zijn die zich niet met hem zullen bezighouden. Ik kan me inbeelden dat Wolverine geen problemen heeft met de manier waarop The Punisher de zaken aanpakt.”

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.