1
Posted 10/07/2011 by Alterrock in Comics
 
 

X-Men Schism: ons Wolverine team

X-Men Schism is aangekondigd als het grote X-Men-event van dit jaar. Wat we al zeker weten is dat het team in twee zal geplitst worden. Volgende uit het Schism-event zullen er twee teams (en natuurlijk twee nieuwe verhaalreeksen) ontstaan nl. Team Cyclops en Team Wolverine. Op 13 juli ligt Schism #1 in de rekken en wij konden het niet laten om zelf al eens twee teams op te stellen. Wij zullen telkens een team van 10 X-Men samenstellen: Vandaag gaan we op zoek naar Team Wolverine.

Teamleider Wolverine:

Wolverine en Cyclops zijn nooit goede vrienden geweest. Meest bekend is natuurlijk de liefdesgeschiedenis met Jean Grey. Wolverine heeft altijd een beetje zijn eigen koers gevaren maar als het erop aankwam, toonde hij altijd het nodige respect voor Cyclops als leider. Met zijn team X-Force knapte hij zelfs het vuile werk op voor Cyclops. Nu zal Cyclops een grens overschrijden waardoor Wolverine zich zal afscheuren van de X-Men…

Charles Xavier:

Professor X heeft Cyclops opgeleid om de nieuwe leider te worden van de X-Men. Nadat Cyclops deze rol uiteindelijk op zich genomen had, probeerde Xavier hem nog bij te staan met goede raad. Cyclops kon het niet uitstaan dat Xavier zich nog altijd moeide met zijn leiderschap en heeft hem al verschillenden keren op zijn plaatsgezet. Wolverine is een heel slimme en goede vechter maar soms kunnen zijn emoties hem de baas worden en dan is Charles Xavier de ideale persoon om hem te begeleiden.

Rogue:

Elk team heeft een sterke vrouw nodig. De vrouw die wij in gedachte hebben is bloedmooi, supersterk, kan vliegen en als je niet oppast slorpt ze jouw levenskracht op. Kortom de ideale vrouw. Het wordt trouwens tijd dat Rogue terug op het voorplan komt in de X-men verhalen en dit is het ideale team voor haar. Ze heeft nog steeds de herinneringen van toen ze Legacy was in “Age of X” en daar beschermde Wolverine haar tegenover de andere mutanten. Vrouwen vergeten niet vaak hun beschermengel.

X-23:

Een kloon van Wolverine, opgegroeid om te vechten en te vermoorden, zo kunnen we in het kort X-23 omschrijven. In X-Force hebben we al gezien dat Wolverine en X-23 perfect kunnen samenwerken. X-23 beleeft nu haar eigen avonturen in de reeks X-23 maar het is tijd om terug naar huis te komen en haar plaats op te eisen in team Wolverine.

Gambit:

Gambit heeft zich de laatste tijd opgeworpen als de hoeder van X-23. Hij helpt haar met raad en daad om een plaats te zoeken in deze wereld. En in het zog van X-23 zal ook Gambit terugkeren naar de thuisbasis. Als hij dan ook nog eens merkt dat Rogue in het team zit, zal hij geen ogenblik twijfelen om zich aan te sluiten bij team Wolverine. De dynamiek tussen Gambit en Rogue is altijd interessant geweest. De eerste conversatie zal ongetwijfd zijn: Hey Darling….Hey Chérie….Breng daar de factor X-23 bij en zou het er wel eens hevig aan toe kunnen gaan.

Deadpool:

Tijd voor onze wildcard: Deadpool. Momenteel maakt hij deel uit van X-Force. Maar met de splitsing van de X-Men zal ook X-Force splitsen. Deadpool en Wolverine hebben heel veel geschiedenis samen. Ze hebben samen maar nog vaker tegen elkaar gevochten. De interactie tussen Wolverine en Deadpool is altijd interessant en humoristisch. Deadpool zal in dit team dan ook voor de luchtige noot zorgen. Maar we weten ook dat Deadpool altijd de meest gunstige weg voor zichzelf kiest en wie weet kan hij in de loop van tijd wel eens van kant wisselen….

Beast:

Hij is één van de slimste mutanten of zelfs personen van de wereld. Hierdoor wordt vaak vergeten dat hij ook in een gevecht een gevaarlijke en dodelijke tegenstander kan zijn. Zelf kiest hij als het mogelijk is voor de vreedzame oplossing. Vandaar ook dat hij het Cyclops heel kwalijk nam toen hij X-Force oprichtte en dit dan ook nog eens achterhield voor de andere X-Men. Hij heeft op dat moment dan ook de X-Men verlaten. Je zal je misschien afvragen waarom hij dan nu het team van Wolverine zou kiezen. Wel dit is zijn kans om Cyclops tot de orde te roepen. En geef toe: jullie willen hem toch ook terug in actie zien…

Kitty Pryde:

Kitty Pryde alias Shadowcat, met haar krachten om door solide materialen te lopen, zou een mooie aanvulling zijn voor dit team. Bovendien heeft ze reeds een sterke band met Wolverine. Denk hierbij maar aan de miniserie Kitty Pryde and Wolverine. In deze serie werd Kitty gecontinioneerd om een moordernaar te worden. Wolverine hielp haar om deze conditionering te overwinnen. En dat schept nu eenmaal een band.

Colossus:

Waar Kitty Pryde gaat, gaat haar grote liefde Colossus. En wie wil deze Russische reus nu niet in zijn team. Hij is ongetwijfeld de sterktste X-Men. Samen met Wolverine kan hij ook de Fastball Special uitvoeren. Voor degene die deze move nog niet kennen: Beeld je in dat Wolverine, met zijn klauwen in aanslag, met hoge snelheid recht in jouw riching wordt gegooid….. Goed genoeg om in je broek te doen en voor Colossus om deze lijst te halen.

Havok:

Tijd voor nog een verrassing. Havok is de jongere broer van Cyclops. Ook hij heeft de kracht om krachtige plasmaschoten af te vuren. In de recente film X-Men: First Class zagen we al een hoofdrol voor hem. Alhoewel Havok nooit goed overeenkwam mijn zijn broer bouwde hij wel een vriendschapsband op met Wolverine. Hij zal hem dan ook graag vergezellen in dit team. Als extraatje is hij trouwens ook immuun voor de krachten van Cyclops

Dit is ONS Wolverine-team. Laat jullie mening horen of stel zelf jouw team samen. Je kan dit doen in de commentaarbox of op ons Forum.

Kom zeker terug om ons Cyclops-team te ontdekken..

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.