2
Posted 10/07/2011 by Alterrock in Comics
 
 

Savage Dragon vs Osama Bin Laden

Wat is er erger dan de terrorist Osama Bin Laden? …..Het groene monster Osama Bin Laden!!!

Erik Larsen (Teen Titans, The Amazing Spider-Man, Freak Force) is nooit bang geweest van een beetje controverse. In zijn reeks Savage Dragon heeft hij al verschillende bekende personen een rol gegeven. Hierbij denken we aan George W.Bush, Barack Obama, God en de duivel. Zelfs Hitler moest er als een kwaadaardige aap (met zijn hersenen bloot) aan geloven. Nu komt hij dus op de proppen met Osama Bin Laden.

Nadat het lijk van Osama door de Amerikaanse militairen in zee is gedumpt, komt het in aanraking met radioactieve straling. En zoals het hoort in de comicwereld komt hij terug tot leven. Hij verandert zelfs in een groen monster. Een beetje een mix van Godzilla en The Hulk. Natuurlijk is het eerste waar hij aan kan denken de vernietiging van Amerika. Alleen Dragon’s kinderen Malcolm en Angel kunnen hem stoppen.

Dit is trouwens niet de eerste keer dan Osama Bin Laden voorkomt in een Savage Dragon Comic. Tijdens de verkiezingen in 2008 moest hij op de cover van issue #145 al een vuistslag van Barack Obama incasseren. In een interview met USA Today geeft Larsen aan dat hij deze keer toch meer kritiek verwacht:

” Ik denk niet dat er veel mensen zijn die het erg zullen vinden dat ik Bin Laden terugbreng als een slechterik in mijn comic maar ik verwacht dat sommige dit te vroeg zullen vinden. Dit is echter geen geschiedenisles waarin we naar foto’s kijken van mensen die al lang dood zijn. Deze kerel heeft recent heel wat slechte dingen gedaan”

Het idee van het monster Osama Bin Laden kwam trouwens ook tot stand in een interview. Larsen zei al gekscherend dat hij Bin Laden zou terugbrengen als een groen monster. Na een paar dagen besefte hij dat hij het gewoon moest doen. Hij had het idee immers al in de wereld gebracht en als iemand anders het nu zou doen zou hij zich pas echt dom gevoeld hebben.

Aangezien Larsen nog aan de issue moet beginnen, kan hij nog niks prijsgeven over het einde. Zal Osama Bin Laden definitief verslagen worden, of zal hij hem later nog eens terugbrengen?

Ontdek het samen met ons in oktober in Savage Dragon #177 (Image comics)…

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.