0
Posted 09/07/2011 by Yann in Comics
 
 

Eerste kijk op Elric: The Balance Lost

“It is the colour of a bleached skull, his flesh; and the long hair which flows below his shoulders is milk-white. From the tapering, beautiful head stare two slanting eyes, crimson and moody, and from the loose sleeves of his yellow gown emerge two slender hands, also the colour of bone.”

Met dit citaat uit Elric of Melnibone introduceert BOOM! Studios het hoofdpersonage van de nieuwe ongoing comicbookserie Elric: The Balance Lost. De comics zijn gebaseerd op het werk van scifi- en fantasy-auteur Michael Moorock. Moorock was een gelauwerd auteur. Hij won onder andere de Hugo Award, de Nebula Award, en de World Fantasy Award voor zijn hele oeuvre. Daarnaast verwierf hij ook bekendheid door zijn samenwerking met bands als Blue Öyster Cult. De comic-adaptatie wordt geschreven door Chris Roberson (iZombie, Cinderella: From Fabletown with Love) en getekend door Francesco Biagini.

De reeks, die stevig geworteld zal zijn in het sword-and-sorcerygenre volgt de avonturen van Elric, de laatste keizer van een beschaving in verval. Hoewel hij een aantal magische krachten in zijn arsenaal heeft, is Elric fysiek zwak. Met zijn zwaard onttrekt hij levenskracht en gevechtsbekwaamheid aan de zielen van zijn tegenstanders.

BOOM! Studios voert een uitgebreide reclamecampagne voor de reeks, met een site vol informatie over Michael Moorock voor wie niet bekend is met zijn werk, en informatie voor lezers die niet bekend zijn met het medium comics. In de FAQ-sectie doen ze het systeem van single issues en trades uit de doeken voor de leek. Daarbovenop kun je gratis een prelude op het eerste nummer lezen.

Dramatische raaf

In de prelude spreidt Chris Roberson alvast zijn talent voor dramatische vertelling ten toon: Elrics strijdkreten zijn heerlijk over the top, en zelfs uit een ravenbek klinken woorden vol pathos. Er vloeit meteen bloed en Moorocks multiversum wordt aan de lezer voorgesteld.

De tien pagina’s tellende prelude maakt geen deel uit van het eerste nummer van de lopende serie. Je kan ze hier lezen.

Elric: The Balance Lost is vanaf deze week beschikbaar bij de betere comicshop of via de site.

 

Bestel nu bij

 

 

(klik om te vergroten)

 

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder