0
Posted 09/07/2011 by Arno in Comics
 
 

Batman Year One trailer + details over Catwoman kortfilm

Eerder konden jullie hier bij Brainfreeze lezen dat men bij DC druk bezig is aan een geanimeerde verfilming van het legendarische Batman – Year One van Frank Miller en David Mazzucchelli. Nu kunnen we jullie meteen ook een trailer tonen, en hij ziet er geweldig uit!

Maar dat is nog niet alles! Onlangs raakte echter ook het nieuws bekend dat er een 15-minuten durende kortfilm, in de stijl van eerdere DC Showcase shorts, rond Selina Kyle, ons allen beter bekend als Catwoman, op de DVD en Blu-Ray release van de film zal bijgevoegd worden.

Net zoals de Year One-hoofdprent, zal de Catwoman-short geregisseerd worden door Lauren Montgomery (die eerder ook al de animatiefilms rondom Wonder Woman en Green Lantern: First Flight regisseerde). Het script is van de hand van Paul Dini, bekend van Detective Comics, Batman: The Animated Series en de Arkham-videogames. De kortfilm zal Catwoman, die net zoals in Year One ingesproken wordt door Dollhouse-actrice Eliza Dushku, in conflict zien treden met een nieuw personage genaamd Rough Cut. Dit personage, hoogstwaarschijnlijk een maffiabaas, zal dan weer van een stem worden verleend door John DiMaggio, die eerder al The Joker speelde in Batman: Under the Red Hood.

Verder raakte ook al het nieuws bekend dat Catwoman’s vrij controversiële oorsprong uit Year One (Selina Kyle verdiende namelijk aanvankelijk de kost als een prostituee in Gotham City) wel degelijk in de film zal worden opgenomen. Haar Catwoman-kostuum uit de hoofdverhaallijn zal in de kortfilm echter wel vervangen worden door het modernere pak dat enkele jaren geleden werd gecreëerd door tekenaar Darwyn Cooke. Dit lijkt stilaan haar de facto look te worden voor verdere media-adaptaties, zoals de game Arkham City (en de geruchten doen sterk de ronde dat dit eveneens het geval zal zijn in The Dark Knight Rises).

Het is nog niet geweten of de kortfilm ook op de San Diego Comic Con later deze maand zal getoond worden, maar hoe dan ook verschijnt de Catwoman-short als een waardige extra samen met Batman – Year One op 18 oktober. Bekijk hieronder alvast de trailer!

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.