0
Posted 06/07/2011 by Yann in Comics
 
 

Nieuw project van Jimmy Palmiotti op Kickstarter

Jimmy Palmiotti (Jonah Hex, Power Girl) heeft Kickstarter als lanceerplatform gekozen voor een nieuwe graphic novel. Kickstarter is een project dat schrijvers, filmmakers, muzikanten, en andere kunstenaars toelaat om fondsen te verwerven voor hun werk. Het publiek helpt zo op een heel directe manier mee aan het tot stand brengen van projecten waar ze vertrouwen in hebben en die ze graag zouden zien verschijnen. Een zeer interessant businessmodel in deze tijden van digitale piraterij. Bovendien blijven alle werken eigendom van het creatieve team.

De graphic novel zal Queen Crab heten, wordt geschreven door Jimmy Palmiotti en getekend door Artiz Eigurem. Naast een verhaal van 45 pagina’s zal het ook een aantal pin-ups van populaire tekenaars bevatten.

Het verhaal gaat over Ginger Drake, een jonge vrouw uit New York die pas getrouwd is en voor haar huwelijksreis op een cruise vertrekt. Haar echtgenoot probeert haar echter te vermoorden en gooit haar over boord in het midden van de oceaan. Als ze ontwaakt op het strand, merkt ze tot haar ontzetting dat er twee gigantische krabbenscharen zitten waar tot voor kort haar handen zaten.

Je kan het project sponsoren vanaf één dollar. Afhankelijk van de grote van je donatie krijg je de comic de dag voor de uitgave als pdf-bestand toegemaild, of krijg je één of meer gesigneerde exemplaren van de eerste druk, al dan niet met een print en een schets van Amanda Conner. Als je honderd dollar of meer voor dit project veil hebt, wordt je bovendien in het dankwoord vermeld.

Alle informatie is te vinden op: Kickstarter

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder