2
Posted 03/07/2011 by Yann in Comics
 
 

Stitched: Garth Ennis’ filmdebuut

 

“High country, eastern Afghanistan.
The graves open. The dead rise.
The war goes on.”

Ziedaar de slagzin van een nieuwe bovennatuurlijke thriller uit de pen van Garth Ennis. De schrijver van onder meer de Vertigoklassieker Preacher en het controversiële The Boys leverde niet alleen het scenario aan, maar nam ook plaats in de regisseursstoel voor een kortfilm die een mix van horror en een modern oorlogsverhaal belooft te worden.

Garth Ennis op de set van Stitched

Garth Ennis (rechts) en director of photography Adam Goldfine (links)

Er is al een tiental jaar sprake van een verfilming van Preacher, en Ennis schreef ook al een bewerking van Crossed, maar het is de eerste keer dat hij zich voluit aan een filmproject wijdt. “Ik heb altijd van film gehouden,” zegt hij. “Mijn strips zijn veel meer beïnvloed door film en tv dan door andere comics.” Dit is voor hem dan ook een natuurlijke evolutie.

Het zeventien minuten durende Stitched volgt drie overlevenden van een helikoptercrash in Afghanistan. Terwijl ze zich voortslepen door de barre woestenij stuiten ze op een eeuwenoud kwaad: een moordzuchtige en onstopbare kracht, een grotere bedreiging dan de Talibanstrijders. De film, een productie van Mischief Maker Studios in samenwerking met Avatar Press, gaat in première op 21 juli op San Diego Comic Con. Zo wordt onze nationale feestdag ook nog interessant.

Ennis’ filmscript vormt meteen ook de basis voor het eerste deel in een nieuwe comicbookserie die in november zal verschijnen, samen met de DVD-release van de film. Mike Wolfer (Gravel) staat in voor de tekeningen.

De film werd geproduceerd door Garth Ennis en William Christensen, de oprichter van Avatar Press. De comic wordt eveneens door hen uitgegeven. Avatar Press staat erom bekend auteurs en tekenaars volledige creatieve vrijheid te bieden, zonder sprake van censuur. Voor het donkerste van Garth Ennis, maar ook Alan Moore en Warren Ellis, moet je bij hen zijn.

Tere  zieltjes kunnen zich alvast uit de voeten maken. Alle anderen worden aangeraden een paraplu bij de hand te houden. Brainfreeze voorspelt een regen van bloed met kans op rondvliegende ingewanden. Voor meer informatie kun je surfen naar http://www.fearthestitched.com/ en http://www.avatarpress.com/.

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder