0
Posted 29/06/2011 by Arno in Comics
 
 

Frank Miller’s Holy Terror Batm- euhm, Fixer!

Legendarische comicartiest Frank Miller (The Dark Knight Returns, Sin City, 300) zal in september weer wat van zich laten horen met Holy Terror, een graphic novel van 120 pagina’s. Het project werd aanvankelijk voorgesteld in 2006 als een verhaal rond DC’s Batman, waarin de superheld hardhandig een aanval van de de terreurorganistatie Al Qaeda op Gotham City zou afweren. Na ellenlange vertragingen en aardig wat kritiek van ondermeer collegaschrijver , alsook huidig Batmanarchitect, Grant Morrison, evolueerde het project van een verhaal rond de Dark Knight naar één rond een geheel nieuw hard-boiled superheldenpersonage zoals we dat, eerlijk gezegd, van Frank Miller gewend zijn. Het nieuwe hoofdpersonage zal The Fixer heten (of wie weet, de goddamn Fixer) en het geheel wordt gepresenteerd als een “dark, uncompromising superhero tale for the modern era“. Ook zal Legendary Comics, en dus niet DC, de graphic novel uitgeven.

Ik verwacht alvast wat goeie ouwe Amerikaanse gung-ho en een fameuze bodycount aan de kant van Al Qaeda. Vandaar dat het misschien wel een goed idee was om van Batman naar een geheel nieuw personage over te schakelen waardoor Miller meteen alle remmen kan los gooien. Frank Miller’s Holy Terror verschijnt op 14 september, met een coverprijs van net geen 30 dollar.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.