8
Posted 18/06/2011 by Gilles in Columns
 
 

Shelf Porn #5 – Malkavian

We laten in deze column comic-liefhebbers aan het woord die eens kunnen opscheppen met hun collectie, vanzelfsprekend met bijhorende foto’s. De verzamelaar zorgt voor een bijhorende begeleidende tekst, hij kan het hierin hebben over zijn verzameling op zich, hoe hij begonnen is met verzamelen, hij kan tips geven… enfin the sky is the limit.

Heb je ook interesse om aan deze column mee te werken? Contacteer mij dan vrijblijvend op gilles@brainfreeze.be.

Ditmaal heeft de oprichter van deze site een beetje tijd vrijgemaakt om zich achter het computerscherm eens te hebben over zijn leven als comic-liefhebber. Het voordeel van de “chief” te vragen een Shelf Porn-column te schrijven, is dat hij moreel verplicht is ja te zeggen. De vaste bezoekers van Brainfreeze, en nog wel een aantal andere websites, zullen wel doorhebben dat ik het over niemand minder heb dan Malkavian. (De anderen vast ook aangezien zijn naam gewoonweg in de titel staat).

Enjoy!

Ik ben Steven Malkavian Claes, big boss van Brainfreeze en beter gekend als Galactus onder de crew. Ik word binnen enkele dagen 29 jaar en ben op dit moment leerkracht van beroep. Ik zeg op dit moment want ik heb geen uren voor volgend jaar dus weet ik niet direct wat de toekomst me gaat brengen. Lekker spannend …

Een tijdje geleden heb ik een cameo gemaakt in een Belgische strip. Elke stripfan z’n grote droom, zelf vereeuwigd worden in een strip, is voor mij uitgekomen. Althans in een Europese strip, een cameo in een echte comic staat nog op het verlanglijstje. Voor diegenen die me eens willen bewonderen, je kan me terug vinden in Vigilantes #2 door Van Roye en Van Haagen. Ik ben daar de oprichter van het Asylum waar de held van het verhaal langs gaat. Ik sta mooi vereeuwigd als een standbeeld.

Natuurlijk ben ik  altijd al gebeten geweest door strips, eerst Suske & Wiske en toen ik tien à twaalf jaar oud was, mijn eerste Spider-Man. ‘k Denk zelfs dat ik eerst Batman heb gelezen, dat was het laatste deel van Death in the family. Stevig verhaal om als kleine snotter te lezen en dus ook snel als “dat is niks voor mij” bestempeld. Spider-Man was dat wel, en die las ik heel graag. Je kent dat wel, als tienjarige aan moeders mouw gaan trekken omdat ik weer een nieuwe Spider-Man wou. Nadien volgde ook de X-Mannen.

Op school had ik niet veel soortgenoten die mijn passie voor comics begrepen. Een uitzondering op die regel was J-boy, een kameraad van me. Samen gingen we naar onze eerste F.A.C.T.S. die toen net verhuisd was naar het ICC in Gent. Toen ontdekten we reeksen als Witchblade, Gen13, Spawn en voor mij Lady Death & Evil Ernie. Chaos!-Comics was dan ook mijn eerste echte verzameling van comics, elke comic van Chaos! heb ik in mijn bezit of dat was toch de bedoeling. Met het loon van mijn eerste vakantiewerk ben ik de Mekanik binnengegaan en met twee grote volle zakken comics & goodies naar buiten gekomen. Sindsdien kennen ze mij daar.

Het echt verzamelen is pas begonnen toen ik ging werken, ik liet eerst mijn comics opzij leggen en nadien naar me thuis opsturen via sodacomics.be (dat ondertussen van het internet verdwenen is). Ik begon meer en meer reeksen te volgen, dus geleidelijk begon ook mijn collectie DC te groeien. Voorheen volgde ik voornamelijk Marvel, daarom dat mijn kennis van Marvel nog steeds beter is dan die van DC. Mijn favoriet personage is door de jaren heen mee geëvolueerd. Komende van Spider-Man, Lady Death naar X-Men en nu Green Lantern.

Ik heb wel enkele dingen waar ik trots op ben. Natuurlijk kan ik niet mijn hele collectie tot in het detail bespreken, daarom heb ik een tweetal comics geselecteerd. De op één na duurste Green Lantern-comic heb ik op de kop kunnen tikken op Kapow! Comic Con voor een heel zacht prijsje. De start van de legendarische Neal Adams Green Lantern run waarin hij over het algemeen wordt vergezeld door Green Arrow.

Vanzelfsprekend kan ik  mijn oudste Green lantern tot nu toe niet achterwege laten: Showcase #24, de derde comic met Hal Jordan in, hierna werd Green Lantern vol. 2 het leven in geblazen. 

Om mijn comics weg te bergen gebruik ik magazinehouders en steek ze allemaal in bags en boards. De manier van de magazine boards met logo van de reeks had ik gezien bij Chromium en vond dat het wel veel aangenamer was om in de kamer te hebben dan alleen maar de ruggen van de comics.

Green Lantern is nu mijn “Main” zal ik maar zeggen of zoals Chromium me noemt “one trick pony“. Ik ben de laatste jaren bezig alles van Hal Jordan te verzamelen, waaronder vanzelfsprekend Green Lantern volume 2, 3 en 4. Een stevige opgave waarin ik tot nu toe al zeer goed in geslaagd ben, aangezien ik van vol. 2 er nog een honderdtal zoek en van vol. 3 slechts een twintigtal. Maar er is nog een comic die kan bekoren, het is te zeggen, comic-schrijver. Want Warren Ellis is voor mij één van de beste comic-schrijvers die er is momenteel. Ellis, ook “the internet Jesus” gedoopt, heeft een speciale stijl waar hij op het eerste zicht een vrij grof en agressief verhaal brengt maar als je doorleest wel bij merkt hoe intelligent het geschreven is en hoeveel informatie er in zijn verhalen zit.

Pablo en Malkavian

Transmetropolitan is verplichte kost voor iedereen die zegt dat comics zijn passie zijn. Warren Ellis is op zijn best in zijn kortverhalen, Frankenstein’s Womb bijvoorbeeld is een prachtig verhaal dat je meerdere keren moet lezen om alle verwijzingen te ontdekken.

In 2008 ben ik gestart met Brainfreeze, eerst op Skynetblogs waar ik probeerde op regelmatige basis reviews en nieuws te brengen. Ik kreeg toen wat hulp van Koen en Dave. Toen ik de kans kreeg om te presenteren bij GunkTV als hobby, heb ik die kans gegrepen. Samen met Bert Pollet hebben we toen een aflevering van Geek Power opgenomen, helaas bleef het bij die ene aflevering ondanks het feit dat we enorm veel positieve reacties kregen. Ik bleef presenteren bij GunkTV en na een tijd kwam ik in de Gunk-redactie nog een comicfreak tegen, Pablo. Samen met Pablo hebben elke woensdag middag comic talk gehad, vijftien minuten onvoorbereid praten over comics. Je kan deze afleveringen hier terugvinden:

Game Comics en The Walking Dead. Sin City en 100 Bullets.
WE3 en Hellboy. Danger Girl en Ex Machina.
Punisher en Origin. Crècy en Ultimate Spider-Man.
Fell en Kingdom Come. Criminal en Chew.
Aliens en The Mask. Kick-Ass en Deadpool (met gastoptreden van Xander De Rycke).
Iron Man en Marvel Zombies. Battlefields en Batman Arkham Asylum.
The Joker en Cla$$war. Locke & Key en Gravel.
Freakangels en Sleeper. Mouse Guard en Hellblazer.
Hitman en DMZ. Green Lantern en Legion of Super-Heroes.

Toen dat ook ten einde liep heb ik in augustus een herboren Brainfreeze gelanceerd. Samen met de vele schrijvers probeer ik van Brainfreeze comics-website van de Benelux te maken.

Comments

comments


Gilles

 
avatar