1
Posted 16/06/2011 by Arno in Comics
 
 

X-Men: Regenesis

Eerder brachten we hier bij Brainfreeze al het nieuws dat Marvel’s laatste doorlopende reeks uit de Silver Age, Uncanny X-Men, zou eindigen met issue 544. Wel, nu kunnen we met zekerheid stellen dat er inderdaad een relaunch zal komen nog diezelfde oktober met een nieuwe Uncanny X-Men #1.

Ten gevolge van het Schism event, zal het in twee groepen gesplitste mutantenteam toepasselijk twee series krijgen. Uncann y X-Men #1 zal het team volgen van huidige leider Cyclops, terwijl Wolverine, zijn grootste tegenstander in Schism, en zijn volgelingen in Wolverine & the X-Men #1 hun eigen reeks krijgen, genaamd naar de tekenfilmserie van enkele jaren geleden. Kieron Gillen, huidige Uncanny X-Men schrijver, zal ook de relaunch verderzetten terwijl Jason Aaron, zeker geen vreemde voor Wolverine, diens nieuwe X-Men team van dialogen zal voorzien.

Deze opsplitsing, de tagline “Who Will You Follow?” alsook het hele Schism event doen denken aan Civil War, waarin een soortgelijke splitsing de Avengers overkwam. Een tijd lang liepen er zowel de New als de Mighty Avengers rond, vooraleer beide teams terug werden samengevoegd in de Heroic Age. Verwacht dus een tijdje ongeveer hetzelfde bij deze twee tegenstrijdige X-Men teams, vooraleer een te grote dreiging deze terug zal samenvoegen (ik gok rond de tijd dat issue 600 zich voordoet).

Schijnbaar zal deze X-Men: Regenesis gedoopte wending ook nog de aanzet geven tot het Marvel zomerevent van 2012, waarin het weer de beurt zal zijn aan de vrolijke mutanten om in de spotlight te staan.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.