3
Posted 13/06/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Avenging Spider-Man, Marvel’s next Big thing?

Marvel voelde de hete adem van DC in hun nek de laatste weken, zeker toen DC bekend maakte dat ze een volledige herstart/revamp gingen doen en daarvoor zelfs 52 “nieuwe” series zou lanceren. Marvel moest reageren, dus kondigde zojuist hun Next Big Thing aan . . . Avenging Spider-Man. Marvel verklaarde dat Dan Slott op dit moment een zalige run heeft met Amazing Spider-Man en daar volledig Peter Parker‘s persoonlijke leven uit de doeken doet en daardoor het menselijke en soap gedeelte perfect naar voor weet te brengen. Marvel wil ook de actie van Spider-Man in een comic weergeven. Het resultaat is Avenging Spider-Man, een nieuwe reeks die je beetje kan omschrijven als een Marvel Team-Up, ook al vond Marvel dit geen goede vergelijking. Om dit alles wat in goede banen te leiden heeft Marvel schrijver Zeb Wells (Amazing Spider-ManNew Mutants) aan het roer geplaatst en hebben ze een grote naam van stal gehaald (letterlijk dan) Joe Madureira (Uncanny X-MenBattle Chasers).

Joe heeft enkele jaren geleden enorm veel bekendheid verworven met zijn stijl maar ging daarna te werk in de game industrie waar hij onderandere aan het game Darksiders werkte. Joe heeft Ultimates 3 getekend, maar dat was nu niet echt een succes te noemen. Desondanks is hij wel een grote naam die Marvel even naar voor schuift en daardoor flink wat oude fans van Joe wil overtuigen om Spidey te volgen.

Maar om eerlijk te zijn is het maar een hele flauwe Big Thing van Marvel. Ik had wat anders, wat meer verwacht. Zitten we echt te wachten op Spider-Man reeks nummer 342? Spider-Man heeft al twee eigen series, is lid van the New Avengers, de nieuwe FF én we mogen ook niet de Ultimate Spider-man reeks vergeten. Moeten we daar dan nog extra Spider-Man reeksen bij krijgen? Als dit een poging was van Marvel om New DCU te counteren, dan hebben ze daar allesinds de bal misgeslagen.

Discussieer mee over dit Artikel op het forum

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian