5
Posted 08/06/2011 by Arno in Comics
 
 

DC Reboot: heel wat Batman titels vrijgegeven

Je moet het ze nageven. Sinds het nieuws werd vrijgegeven dat DC in september 52 nieuwe reeksen zal starten vanaf een nieuwe nummer 1, staat de comicwereld in rep en roer en draait de hypemachine op volle toeren. Eerder gaven we jullie al een blik op een tiental nieuwe reeksen en vulden we deze aan met de nieuwe titels omtrent DC’s nieuwe filmster Green Lantern. Nu zijn ook al enkele titels en creatieve teams uit de Batmanstal vrijgegeven. Zie hieronder welke reeksen Gotham City veilig al dan niet onveilig zullen maken:

 

Batman #1

Voor het eerst sinds 1940 komt er een nieuwe Batman #1. Deze zal geschreven worden door Scott Snyder (huidige Detective Comics) en getekend door Greg Capullo (Spawn, Haunt), wiens grimmige tekenstijl in feite een no-brainer is voor de Caped Crusader. Op de cover zien we enkele kleine redesigns van Two-Face, Killer Croc, Scarecrow, The Riddler en Professor Pig. Belangrijk is ook om te vermelden dat vanaf DC’s relaunch, Bruce Wayne de enige Batman zal zijn. All is well with the world again.

 

Detective Comics #1

Dat de Batmanreeks een nieuwe nummer #1 zou krijgen, had ik ergens wel verwacht. Een relaunch voor Detective Comics daarentegen verbaast me toch wel. Detective Comics loopt al sinds 1937, is de reeks waaraan DC haar naam ontleent en in feite langst lopende serie (hoewel Action Comics meer issues telt, een tijdje wekelijks uitgebracht enzo). Batman zelf verscheen echter pas in het welbekende nummer 27 uit 1939. De nieuwe Detective Comics #1 zal zowel geschreven als getekend worden door Tony Daniel (huidige Batman, Battle for the Cowl) en de cover geeft meteen ook een eerste kijk op eeuwige aartsvijand The Joker.

 

Batman: The Dark Knight #1

Deze titel zal, net zoals de huidige Dark Knight-serie (waar inmiddels nog maar 2 issues van verschenen zijn en nog maar aangekondigd is tot nummer 5), geschreven en getekend worden door David Finch. Of Finch de huidige reeks zal afwerken of deze gewoon zal verderzetten in de relaunch is nog niet geweten. Schijnbaar zal de reeks starten met een verhaallijn rond Arkham Asylum.

 

Batman & Robin #1

Het huidige creatieve team op de reeks, schrijver Peter Tomasi en tekenaar Patrick Gleason, zal ook deze relaunch verderzetten. De zoon van Bruce, Damian Wayne, zal eveneens blijven ronddartelen als Robin. Dick Grayson wordt echter vervangen door zijn mentor Bruce Wayne, wat van Batman en Robin nu letterlijk een team van vader en zoon maakt.

 

 

Batwoman #1

De steeds uitgestelde soloreeks rondom de huidige Batwoman Kate Kane zal schijnbaar eindelijk in september verschijnen. De reeks is nog steeds van de hand van haar schrijver/tekenaar en co-creator J.H. Williams III, met W.Haden Blackman als mede-schrijver.

 

 

 

Nightwing #1

Met een nieuw rood kostuum dat wat doet terugdenken aan Batman Beyond, kruipt Dick Grayson, de eerste Robin en nieuwe Batman na de schijnbare dood- en zelfs na de terugkeer van – zijn mentor Bruce Wayne, terug in zijn vertrouwde rol van Nightwing. De reeks zal geschreven worden door Kyle Higgins (Gates of Gotham) met tekeningen van Eddy Barrows (Birds of Prey).

 

 

Catwoman #1

Met Judd Winick (Batman, Outsiders) als schrijver en Guillem March als tekenaar lijkt de inmiddels derde soloreeks van Selina Kyle in goede handen te zijn. De kans is hiermee ook wel groot dat de huidige reeks Gotham City Sirens, waarin Catwoman de hoofdrol deelt met Poison Ivy en Harley Quinn, niet zal terugkeren.

 

 

Batgirl #1

In misschien één van de grootste en meest controversiële revelaties uit deze relaunch, zal Barbara Gordon terug haar rol als Batgirl aannemen. Barbara, als waarschijnlijk nog steeds de meeste gekende Batgirl, vervulde deze rol al eerder van de jaren ’60-’80. Maar in The Killing Joke uit 1988 werd ze, na een pistoolschot in de ruggengraat, verlamd door The Joker en gedwongen zich in een rolstoel te verplaatsen. Ze nam hierna de rol aan van Oracle, computerhacker en informatiestroom van DC’s superheldengemeenschap, alsook waarschijnlijk de meeste gekende superheldin met een handicap. Schijnbaar zal ze in Batgirl #1 weer te been zijn, met schrijfster Gail Simone (die het personage meermaals schreef in Birds of Prey als Oracle), tekenaars Ardian Syraf, Vicente Cifuentes en covers van Adam Hughes.

 

Birds of Prey #1

Met het verlies van hun huidige teamleidster Oracle, krijgen de madammen van de Birds of Prey een make-over als een covert-ops team in Gotham City, waarbij ze de schurken viseren die onaanraakbaar lijken. Op de cover herkennen we alvast Katana, Poison Ivy en Black Canary en een mij (en aardig wat forums op het net) voorlopig nog niet bevestigd vierde lid. Schrijver Duane Swierczynski neemt het over van Gail Simone, met tekeningen van Jesus Saiz.

 

Red Hood and the Outlaws #1

Jason Todd, tweede Robin en de huidige Red Hood, zal een team van anti-helden leiden waarvan ook Arsenal, de ex-drugsverslaafde en afgewezen sidekick van Green Arrow, en een verbitterde voormalige Teen Titan, alsook ex van Dick Grayson, Starfire deel van zullen uitmaken. De titel is een duidelijke verwijzing naar Batman and the Outsiders,en de kans is groot dat dit team de misdaad in Gotham City op een meer hardhandige manier zal aanpakken dan Batman en de zijnen. Schrijver van dienst is Scott Lobdell, met tekeningen van nieuwkomer Kenneth Rocaforte.

 

Batwing #1

Batwing is David Zavimbi, nog maar net voor het eerst verschenen in Batman, Inc. #5 en #6 als de Batman van Afrika en tevens het eerste zwarte personage dat de naam draagt. Gebruik makende van zijn jetpack, vliegt hij als Batwing nu zijn eigen titel binnen met dialogen van Judd Winick en tekeningen van Ben Oliver.

 

 

Batman Incorporated (of Batman: Leviathan) #1

Het nieuws raakte onlangs bekend dat Grant Morrison, architect van de Batmanfranchise gedurende de afgelopen jaren, wel degelijk zijn Batman, Inc. zal verderzetten. Hoewel de serie eindigt met issue 10, zal de Dark Knight zijn strijd tegen de Leviathan verdergezet worden met een nieuwe nummer #1 van een 12-delige reeks die tevens het einde van Morrison’s Batman run zal inluiden. De reeks, met tekenaar Chris Burnham, zullen we echter pas in 2012 moeten verwachten, want de schrijver kondigde aan dat hij een korte pauze zal nemen van de Batmanfranchise. De geruchten doen namelijk de ronde dat Morrison de relaunch van Action Comics voor zich zal nemen met Rags Morales, alsook Superman, met vermoedelijk George Pérez.

Tot hiertoe de Batman relaunches die uit de DC reboot voortkomen. Er kunnen er echter nog meer worden aangekondigd in de komende weken, want voorlopig is er bijvoorbeeld nog geen nieuws omtrent de huidige Red Robin Tim Drake en huidige Batgirl Stephanie Brown. Check dus zeker terug voor updates omtrent Batman’s duistere hoekje van het nieuwe DC universum.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.