2
Posted 05/06/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Ontdek de X-Men: First Class personages (deel 2)

Sinds woensdag kan je X-Men: First Class in de bioscoop gaan kijken, een prequel op alle vorige X-Men-films. Deze speelt zich 30 jaar geleden af, toen Professor X nog Charles Xavier heette en Magneto nog Erik Lensherr. Belangrijker is dat ze nog vrienden zijn en beiden hun krachten ontdekken. Samen gaan ze op zoek naar andere mutanten en proberen ze hen te groeperen in een team. Omdat X-Men: First Class een enorm aantal personages heeft, gaan we een zeer beknopte achtergrond geven van alle personages. Let op, dit is de achtergrond vanuit de comics en niet de film, dit dient dus als verduidelijking van de personages als je hen tegenkomt in de film. Je zal ook merken dat sommige wel beetje verschillen met hun film-versies. Dit is het tweede en laatste deel van deze Brainfreeze special, het vorige deel kan je hier nog lezen.

Sebastian Shaw

Sebastian Shaw werd geboren in Pittsburgh, Pennsylvania. Toen hij naar school ging kreeg hij zijn krachten, het absorberen van kinetische energie en die energie gebruiken om sneller, sterker en onoverwinnelijk te worden. Hoe harder je slaat op Sebastian, des te sterker wordt hij. Sebastian’s vader stief in een gevecht toen hij nog jong was. Na zijn studies startte hij een eigen bedrijf, Shaw Industries dat van hem een miljonair maakte. Shaw werd door zijn geld toegelaten in de Hellfire Club, samen met Warren Worthington Jr. (vader van Archangel), James Braddock (vader van Psylocke) en Howard Stark (vader van Iron Man). Hij kreeg de titel van Black Bishop, aangezien iedereen binnen de Hellfire Club een titel krijgt van een Schaakstuk.

Toen Shaw’s geliefde gedood werd door een Sentinel ging hij opzoek naar de bedenker van de Sentinels. Shaw kwam te weten dat de White King Ned Buckman het Sentinel programma financieel steunde. Uit wraak zorgde hij ervoor dat Emma Frost haar telepatische gave gebruikte om Ned over te nemen en hem de ganse raad te laten uitmoorden. Ned pleegde nadien zelfmoord en Shaw nam te titel van Black King over. Hij veranderde de Hellfire Club naar een bijna exclusieve Mutanten club. De cyborg Donald Pierce is de enige niet-mutant in de club. Als leider van de Hellfire Club ging Sebastian Shaw maar voor een ding, de wereld veroveren. Shaw was verantwoordelijk voor de verandering van Jean Grey in de Dark Phoenix, dit was dan ook de eerste confrontatie met de X-Men.
De Hellfire Club blijft een van de grootste broedplaatsen van mutanten met slechte bedoelingen. Door de jaren heen zijn verschillende X-Men lid van de Hellfire Club  geweest, soms uit eigen beweging, meestal als controlepunt.

Moira MacTaggert

Geboren in Schotland, Moira Kinross is een van de autoriteiten op gebied van Genetische mutaties, ze heeft zelfs een Nobel prijs gewonnen voor haar werk. Ze heeft jaren samen met Charles Xavier gewerkt. Ze werden zeer goede vrienden en ze waren zelfs verloofd. Ze verbrak verloving om een onbekende reden en trouwde met haar jeugdliefde, Joseph MacTaggert.  Haar man was een agressieve echtgenoot en sloeg haar zelfs in een coma. Ze heeft hun zoon geheim gehouden voor Joseph en toen hij niet wou scheiden, heeft ze maar gedaan alsof ze weduwe was.

Uiteindelijk maakte ze het Mutant Research Center op Muir island, juist voor de kust van Schotland. Moira moest haar eigen zoon (Proteus) opsluiten wanneer hij de mutante kracht kreeg om de realiteit te veranderen en hij last had van zware psychoses. Moira blijft zoeken naar een oplossing om Mutanten-gen te isoleren en te genezen, om zo haar zoon een normaal leven te kunnen geven. Ze hielp Charles Xavier mee Xavier’s School for Gifted Youngsters op te starten alsook in het creëren van Cerebro.

Mystique

Mystique/Raven Darkholm’s geboortejaar is niet geweten, men is er ook niet zeker van dat ze geboren is als een vrouw. De vroegste kennismaking met Mystique vinden we terug toen ze haar vriendin Destiny begin de 20ste eeuw ontmoet. Destiny kreeg begin vorige eeuw in een jaar tijd 13 verschillende visioenen die zich afspeelde aan de start van de 21ste eeuw. Hierna werd Destiny blind en vroeg ze Mystique’s hulp om de visioenen te ontcijferen en voorkomen dat de ergste ervan zouden uitkomen. Tientallen jaren werkte het duo samen tot Destiny verdween. Raven ontmoette toen Victor Creed (Sabretooth) toen ze beide de opdracht kregen om in Berlijn een wetenschapper te vermoorden.  De twee werden verliefd en Mystique raakte zwanger van Victor en baarde een zoon, Graydon Creed. Ze gaf Graydon weg voor adoptie en zette haar eigen dood in scène om Victor te verlaten. Ondanks dat Graydon twee mutante ouders had, was Graydon een normale mens zonder krachten. Na Graydon kreeg ze nog een andere zoon Kurt Wagner (Nightcrawler). De vader van Kurt was de Demonische mutant Azazel.

Mystique heeft in allerlei verschillende gedaantes, verschillende levens geleefd. Eén daarvan was als adoptiemoeder van Rogue, een mutant die de kracht had om levens-energie te stelen door middel van aanraking. Rogue liep weg van huis en kwam terecht bij Mystique. Destiny had in één van haar visioenen gezien dat Rogue een heel belangrijke rol ging spelen tegen het wisselen van de eeuw.  Een ander leven was dat van Raven Darkholm, de geheim agente die een belangrijke rol kreeg in Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Hierdoor had ze toegang tot een heel arsenaal aan geavanceerde wapens en militaire geheimen. Dingen die ze allemaal zou gebruiken om de voorspellingen van Destiny tegen te gaan.

Als Mystique heeft ze veel verschillende organisaties geleid, onderandere de Brotherhood of Mutants en Freedom Force. Mystique infiltreerde de X-Men vermomd als Foxx, een jonge mutant. Emma Frost wist dit geheim te ontrafelen waarna Mystique zich bekend maakte en bij de X-Men aansloot. Mystique had toen een relatie met Iceman maar dat was maar schijn, want Mystique gebruikte haar relatie om Iceman’s krachten te destabiliseren en hem zo buiten strijd te plaatsen. Waarom ze de X-Men verraadde was onduidelijk. De motieven voor de acties van Mystique zullen altijd wat mysterieus blijven.

Banshee

Sean Cassidy is afkomstig uit Ierland, waar hij met zijn gezin woonde tot deze in een IRA-bomaanslag om het leven zijn gekomen. Hij verlaat zijn job als Interpolagent en besluit privédetective te worden. Zo komt hij in contact met het team van x-men, onder leiding van Xavier.  Hij besluit de x-men te helpen en leert zijn eigen krachten beter onder controle te houden. Hij gaat dan door het leven als Banshee, met zijn buitengewoon sterke longen en stembanden kan hij supersonische schreeuwen uiten. Deze gebruikt hij onder meer om te vliegen, en vijanden bewusteloos te maken door de supersonische vibraties die hij hun richting stuwt.
Na een gevecht met Black Tom Cassidy, zijn wrokhoudende broer, en Juggernaut raken zijn stembanden gekwetst en verliest hij zijn krachten. Hij besluit de x-men te verlaten en Moira MacTaggert te vergezellen in haar Mutant Research Center. Zijn stembanden genezen uiteindelijk en hij beslist de x-men te assisteren indien ze hulp nodig hebben.

Angel Salvadore

Ze is slechts veertien jaar oud als ze wegloopt van het huis van haar mishandelende stiefvader en de volgende ochtend wakker wordt in een cocon. Vanaf dan gaat ze door het leven met paar insectenvleugels. Nadat ze door de U-Men gevangen wordt voor haar eigenaardige uiterlijk, wordt ze door Wolverine gered. Deze brengt haar naar de school van Professor Xavier, maar hier kan ze in het begin niet goed aarden.
Uiteindelijk lukt het haar toch een goede band op te bouwen met onder meer Emma Frost, die als een mentor voor Angel wilt zijn. En ook met haar klasgenoten komt te beter overeen. Zo krijgt ze een relatie met Beak en baart ze zelfs zijn kinderen. Ook hier speelt haar instectenfysiologie een rol want ze legt eitjes waar de kinderen later zullen uitkomen. Na de gevolgen van het House of M, waardoor het gros van de mutantenpopulatie hun krachten verliezen, verliezen ook Angel, Beak en hun kinderen zowel hun krachten als hun eigenaardige uiterlijk.
Riptide

Janos Quested gaat door het leven als Riptide, een mutant met onder meer de kracht om met een ongekende snelheid om zijn as te draaien. Hierdoor zorgt hij voor schokgolven en minitornado’s. Verder kan hij ook pieken uit zijn huid doen komen, en deze door de wervelwinden als projectielen gebruiken.

Als lid van een team superschurken, de Marauders, samengesteld door Gambit, gaat hij mee op missie om de ondergrondse populatie Morlocks uit te moorden. Zo komt hij in contact met verschillende x-men, die de Morlocks beschermden, en nadat hij verschillende x-men kon verwonden met zijn krachten wordt hij toch geveld door Colossus. Deze breekt zelfs Riptides nek waarna deze overlijdt. Het zal echter niet de eerste keer zijn dat Riptide sterft. Mister Sinister (nog zo’n supervillain) cloont de Marauders en Riptide keert op die manier verschillende keren terug.

Darwin

Deze mutant heeft misschien wel de gekste kracht van de hele bende.  Zijn lichaam past zich automatisch aan in elke situatie. Onder water krijgt hij kieuwen om te ademen, brandbestendige huid nadat hij in contact komt met vuur, enzovoort. Nadat hij door zijn moeder verstoten is, werd hij gevonden door Moira MacTaggert en opgevoed als één van haar pleegkinderen. Later in zijn leven, nadat hij professor X gered heeft van zijn ontvoerders, wordt hij een lid van de x-men. Zo heeft hij samen met hen gestreden tegen de Hulk toen deze de X-mansion aanviel, en heeft hij ook eens tegen het schurkenteam de Marauders gevochten.

 

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian