7
Posted 03/06/2011 by Timaeus in Comics
 
 

DC Reboot: Green Lantern titels bekend!

Eerder vandaag gaf Lav ons al een eerste blik op de eerste titels die DC vrijgaf van de  52 nieuwe reeksen die vanaf september een nieuwe wind gaan doen waaien door het DC universum. Nu doen ze er nog een schepje bovenop en geven ze ons de nieuwe Green Lantern titels vrij. Malkavian had eerder al zijn twijfels bij een mogelijke verandering van het geloofde spaceverhaal dat Geoff Johns al jaren aan het opbouwen is en hierdoor ook een van de best verkopende series van het moment is. Jullie mogen dus gerust op beide oren slapen, want de reeksen zijn nog steeds in de bekwame handen van Johns, Bedard en Tomasi en zullen, hoe het er voorlopig uitziet, slechts symbolisch de nummer 1 dragen, maar steeds verderbouwen op het universum dat Johns bekwaam heeft geschapen.

De reeksen zijn:

GREEN LANTERN #1

Geoff Johns has been charting the adventures of Hal Jordan and the GREEN LANTERN Corps since GREEN LANTERN: Rebirth, collaborating with such major artists as Ethan Van Sciver, Darwyn Cooke, Prentis Rollins, Marlo Alquiza and Mick Gray.

This fall, Johns reunites with artists Doug Mahnke and Christian Alamy, as the series begins anew with GREEN LANTERN #1 with cover by Ivan Reis and Joe Prado. Together they will continue to thrill readers and expand the Green Lantern mythos.

Change is coming. But set aside your fear. It’ll be worth the wait.

Voorlopig laten ze ons nog in het duister over de toestand van Hal Jordan na War of the Green Lanterns. Dit is ook al het geval met de Aftermath reeksen, maar het goede nieuws is dat naast Geoff Johns ook Doug Mahnke terugkeert om het artwork voor zijn rekening te nemen.

GREEN LANTERN CORPS #1

When deadly conflicts emerge across the universe, it’s up to Guy Gardner, John Stewart and an elite Green Lantern strike force to keep the peace.

GREEN LANTERN CORPS #1 will be written by Peter J. Tomasi with art by Fernando Pasarin and Scott Hanna. The cover to #1 is by Doug Mahnke and Christian Alamy.

Opnieuw hetzelfde creatieve team als voor de reboot. De verhaallijn lijkt wel interessant te worden met een Green Lantern Strike Team. Het is gissen of dit de Alpha Lanterns zullen worden (waar John Stewart al eens voor uitgekozen was) of misschien de terugkeer van het Corpse (waar Guy Gardner lid van was) zal inluiden.

GREEN LANTERN: THE NEW GUARDIANS #1

Who are The New Guardians?

The power of Rage, Avarice, Fear, Will, Hope, Compassion and Love combine to be the most powerful (and colorful) team in the corps under the leadership of Kyle Rayner. Beware their power . . . and their volatility!

GREEN LANTERN: THE NEW GUARDIANS #1 will be written by Tony Bedard and illustrated with cover by Tyler Kirkham and Batt.

Wederom het zelfde creatieve team, maar ditmaal wordt Emerald Warriors vervangen door The New Guardians. Deze New Guardians waren al een verhaallijn na Blackest Night, maar krijgen nu ook hun eigen reeks met Kyle Rayner aan het hoofd van hun team. De aanwezigheid van Rayner doet mij echter denken dat deze New Guardians misschien wel de hosts zullen zijn van de Entities vermits Rayner al getoond heeft dat hij een prima host is voor Ion. Als dit het geval zou zijn, is dit zeker een must-buy want de visuele esthetiek van deze entities is indrukwekkend weergegeven en kan ook tot interessante verhaallijnen leiden.

RED LANTERNS #1

Going solo. Atrocitus and his Red Lantern Corps return in their own series, battling against injustice in the most bloody ways imaginable. This Lantern Corps takes no prisoners, they are judge, jury and executioners!

RED LANTERNS #1 will be written by Peter Milligan with art and cover by Ed Benes and Rob Hunter.

Deze reeks is geen verrassing vermits ze een heel eind geleden al aangekondigd is en Peter Milligan zelfs vragen erover beantwoordde op Kapow! Comic Con. Milligan, bekend van Hellblazer, zal de andere kant van de strijd met het kwade verkennen en tonen hoe de Red Lanterns de gevaren in het universum op hun manier oplossen. Het wordt een heel interessante reeks met fan favorite personage Atrocitus in de hoofdrol en misschien wel een grote rol voor Dex-Starr.

Afsluiten doen we met een eerste stuk artwork dat vrijgegeven is rond deze Green Lantern reeksen. De covers zijn er helaas nog niet. Hou alleszins Brainfreeze in de gaten voor meer updates rond de DC Reboot.

 

Comments

comments


Timaeus

 
avatar