3
Posted 02/06/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Ontdek de X-Men: First Class personages (deel 1)

Sinds woensdag kan je X-Men: First Class in de bioscoop gaan kijken, een prequel op alle vorige X-Men-films. Deze speelt zich 30 jaar geleden af, toen Professor X nog Charles Xavier heette en Magneto nog Erik Lensherr. Belangrijker is dat ze nog vrienden zijn en beiden hun krachten ontdekken. Samen gaan ze op zoek naar andere mutanten en proberen ze hen te groeperen in een team. Omdat X-Men: First Class een enorm aantal personages heeft, gaan we een zeer beknopte achtergrond geven van alle personages. Let op, dit is de achtergrond vanuit de comics en niet de film, dit dient dus als verduidelijking van de personages als je hen tegenkomt in de film. Je zal ook merken dat sommige wel beetje verschillen met hun film-versies.

Professor X

Professor Charles Xavier, de Godfather van de mutanten, is en blijft één van de hoofdfiguren in de reeks. Charles is de verlamde leider van de X-men, die de kracht heeft om iedereen tegelijk de vogeltjesdans te laten dansen maar om etnische redenen niet zijn volledige capaciteit wil gebruiken. Charles komt uit een rijke familie maar toen zijn vader stierf kreeg Charles een vrij agresieve stiefvader, Kurt Marko. Kurt sloeg Charles en diens eigen zoon Cain Marko. Ook wakkerde hij de vijandigheid tussen beide stiefbroers aan, zodat Cain een ware haat tegenover Charles kreeg. De agressie van Charles’s stiefvader krijgt een hoogtepunt en Charles gebruikt zijn gave om hem te beschermen. Maar door zijn actie komt Charles’ moeder om in een ontploffing.

Charles trekt de wijde wereld in en leert om zijn gave, telepathie, beter te leren kennen en te gebruiken. In een van zijn reizen wordt hij verlamd en beland hij in een rolstoel. De oprichter van de X-Men is vooral gekend om zijn menselijk karakter. Hij wilt dat mensen en mutanten in vrede met elkaar leven en dat mutanten hun krachten gebruiken om anderen te helpen.

Magneto

Erik Lensherr, een joodse jongen die tijdens de tweede wereldoorlog in een concentratiekamp gevangen zit en nipt aan de dood ontsnapt. Al dit wordt prachtig vertelt in de mini-reeks Magneto Testament, zeker eens lezen. Erik start na de oorlog een gezin maar zijn vrouw gaat op de vlucht als ze ontdekt dat hij krachten heeft. Zij sterft ver weg van hem in het kraambed bij de geboorte van Erik’s twee kinderen, Pjotr en Wanda (in de comics gekend als de Mutanten Quicksilver en de Scarlet Witch).

Erik komt Charles tegen maar al snel blijkt dat ze beide andere ideeën hebben over de toekomst van mutanten. Charles start de X-Men op, maar Erik gaat verder als Magneto en  start zijn eigen Brotherhood of Mutants op. De leden van de Brotherhood zijn Toad, Master Mind, Quicksilver en de Scarlet Witch. Ja, het lot wil dat Erik’s ongekende kinderen in zijn eigen Brotherhood zitten.

Beast

Een van de oorspronkelijke X-men, Dr. Hank McCoy, is het meest gekend als de blauwe harige bosaap maar Hank zijn mutatie is eigenlijk niet zijn blauwe vacht. Hank werd Beast gedoopt in de allereerste X-Men-comic omdat hij enorm grote handen en voeten had en de bijhorende lenigheid. Zijn hoge intelligentie is ook niet zijn mutatie, hij is gewoon van “nature” heel slim. Daar kunnen we dan ook over discussiëren of dat zoiets ook niet een mutatie is. Zijn eigen intelligentie heeft ervoor gezorgd dat hij beestachtig uit is gaan zien.

Hank heeft het X-gen gevonden en probeerde dat te isoleren met de intentie om daarna nieuwe mutanten te maken door hen het X-gen toe te dienen. Omdat de wetenschap overal vragen bij stelde vroeg Hank zich af hoe het zou zijn als je een nieuw X-Gen bij een bestaande mutant inbrengt. Gaat hij dan een tweede mutatie krijgen of gebeurt er niks omdat het mutante gen al aanwezig is. Het experiment is een “succes” althans in theorie, maar Hank zorgt er zelf wel voor dat hij veranderd in het blauwe beest. Beast is in de comics de wijze raadgever en de dokter van de X-Men.

 

Havoc

Alexander Summers, beter gekend als Alex is het jongere broertje van Scott Summers (Cyclops). Alex en Scott zijn wezen, hun ouders zijn ontvoerd door buitenaardse wezens. Ze kwamen terecht in een weeshuis dat geleid werd door Mister Sinister. Alex werd geadopteerd door een familie, Scott ging na het weeshuis naar de X-Men. Sinister heeft altijd een obscessie gehad voor de Summersfamilie, want Sinister activeerde het mutantgen bij Alex. Maar hij zorgde er ook ineens voor dat het niet verder kon groeien en dat Alex nooit van nature controle kon krijgen over zijn krachten. Hij heeft daar een speciaal kostuum voor nodig, één dat hij gekregen heeft van Bolivar Trask, de uitvinder van de Sentinel robots. Alex heeft een Mutantenteam geleid dat deel was van de Amerikaanse Regering, het team was X-Factor. In die periode was er nooit echt grote liefde te vinden tussen Alex en Scott, maar hun krachten zorgde ervoor dat ze het nooit uit konden vechten want ze zijn immuun voor elkaars kracht. Alex is nu leider van een groep X-Men die samen met zijn vader Crossair de ruimte verkent.

Emma Frost

Emma komt uit een zeer rijke familie die in Snow Valley, Massachusetts leefde. Toen ze jong was gaf ze eigenlijk bitter weinig om haar rijke afkomst en was ze een enorm verlegen meisje. Ze was ook geen voorbeeldige studente maar dat veranderde allemaal toen ze haar telepatische gaven kreeg. Door het gebruik van haar krachten kreeg ze niet alleen betere punten maar kwam ze ook allerlei geheimen te weten over iedereen rond haar. Ze trok weg van huis en kwam in contact met The Hellfire Club, een groepering die onder leiding van mutanten stond. The Hellfire Club voelde zich beter dan de andere mutanten, zij waren de elite tussen de mutanten. Elk lid kreeg een titel gebaseerd op een schaakstuk, Emma werd de White Queen.

The Hellfire Club is een van de vijanden van de X-Men maar Emma Frost veranderde haar leven. Niet uit eigen beweging want ze raakte in een coma tijdens een gevecht en verloor haar titel als White Queen. Ze beslist dan om les te gaan geven op het mutanteneiland Genosha. Maar toen Sentinels iedereen op het eiland vernietigden was Emma een van de weinige overlevenden, haar tweede mutantengave beschermde haar. Vanaf nu kon Emma ook volledig in diamant veranderen. Op dit moment heeft Emma Frost een relatie met Scott Summers (Cyclops) de leider van de X-Men en leidt ze samen het Scott de X-Men.

Azazel

In de comics is Azazel de leider van een eeuwenoude bende demonische mutanten genaamd The Neyaphem. Azazel en de zijne vochten met de Engelachtige mutanten Cheyarafim genaamd. Azazel verloor het gevecht en werd verbannen naar een andere dimensie. Hij kon ontsnappen uit de dimensie en kwam terug op aarde met als enige doel het voorplanten van zijn bloedlijn. Azazel had een voorkeur voor speciale vrouwen die er anders uitzagen als de gewone mens. Een van de vrouwen waarmee hij een relatie had was Mystique. Mystique bedroog haar toenmalige man met Azazel maar raakte zwanger van zijn kind, Nightcrawler. Door de inspanning tijdens de geboorte en het schrikken van het uiterlijk van haar kind, verloor ze haar concentratie en kon iedereen haar ware aard zien. Ze ging gaan lopen en was helemaal verward en wierp het kind in een ravijn. Azazel teleporteerde juist optijd om zijn eerstgeboren zoon op te vangen en in de zorg van Margali Szardos te geven. Azazel zou ook de vader zijn van Abyss en Kiwi Black.  Azazel probeerde The Neyaphem te bevrijden uit de dimensie maar werd gestopt door Archangel, Azazel verdween en is sindsdien niet meer teruggezien.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian