3
Posted 31/05/2011 by Malkavian in Comics
 
 

The Walking Dead Boardgame

Het is en blijft een trend die crossmedia verspreiding. TV series die een videospel, comic reeks en bordspel krijgen. Zo is er het Battlestar Galactica bordspel (incl 2 uitbreidingen) dat gebaseerd is op de gelijknamige vernieuwde serie. Van een comic zelf hebben we de gebruikelijke stratego en monopolie varianten, maar een heus bordspel dat specifiek gemaakt is over de comic krijgen we niet vaak te zien. The Walking Dead Boardgame is deels eentje over de comic, want de game gebruikt de TV-Serie als basis en niet de comic spijtig genoeg.

Het doel van het spel is overleven, hoe kan het ook anders. Alleen de sterke overleven en de zwakke worden gedood en omgevormd tot zombies om dan je oude vrienden aan te vallen. Je moet je weg banen door het zombie overspoelde Atlanta met je mede-overlevers. Dus neem alle wapens die je tegenkomt en bezoek de verschillende plaatsen vanuit de TV-Serie. Probeer te overleven, dag na dag. Je kan de rol van Rick, Andrea of een van de andere personage opnemen en met een klein arsenaal aan wapens zorgen dat je niet gebeten wordt. Als je wordt gebeten en verandert in een zombie is het spel allesbehalve gedaan. Als zombie moet je achter de andere nog overlevende spelers.

Het lot van de mensheid is de handen van de spelers, overleef of ga verder als een zombie. In September 2011 zou het spel moeten uitkomen, benieuwd of het ook aan deze kant van de oceaan te vinden gaat zijn.

Release Date: September 2011
MSRP: $39.99
Ages: 13+
Number of Players: 1 – 4
Playing Time: 30 – 45 minutes

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian