0
Posted 21/05/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Word zelf lid van het Green Lantern Corps!

In blackest day or brightest night
Watermelon, cantaloupe, yadda yadda
Erm… superstitious and cowardly lot
With liberty and justice for all!

Duck Dodgers deed het ons al voor. Hij pikte per ongeluk Hal Jordan’s droogkuispakketje op en kwam zo in het bezit van diens Green Lantern ring. Hij had maar een slecht gevoerde eed uit te spreken en hij kon de kracht van het machtigste wapen in het universum, de Power Ring, volledig de zijne maken.

Nu krijgen wij ook onze kans om deel uit te maken van iets groter dan louter onszelf. Wij kunnen deel uitmaken van het Green Lantern Corps. Wees niet bevreesd dat jullie plots de verantwoordelijkheid van een space sector op jullie nek geschoven krijgen. Neen, het gaat om een online viral campagne rond de Green Lantern-film die spoedig bij ons in de zalen komt. Deelnemen is simpel, je schrijft een subtiel spiekbriefje (of verzint à la Dodgers een volledig originele eed), je filmt jezelf via webcam, GSM of moderne filmapparatuur in je mooiste Green Lantern-t-shirt of je prachtige saffieren cosplay pakje en uploadt het naar Youtube. Daarna duw je op de ‘Take the Oath‘-knop op deze site en presto, je staat tussen de rest van de Green Lanternfans die hun steun aan het majestueuze Corps via het internet uitdrukken.

Hoewel het om een simpele promotiecampagne draait, toont het toch dat DC en Warner in iedere film zo origineel mogelijk proberen uit de hoek te komen. Bij The Dark Knight waren het enkele sites die Gotham City tot leven brachten in combinatie met enkele valse kranten die slechts enkele gelukkigen in hun bezit hebben. Bij Green Lantern is er dit initiatief gecombineerd met enkele valse blogs waaronder deze van de gevreesde zwarte Checkmate agente Amanda Waller.De andere blog is deze van de Newton & District Astronomers Guild die vreemde zaken aan de hemel zagen en Waller om meer informatie vragen. Het leuke hierbij is dat er een webgame aan de site verbonden is, Green Lantern Boot Camp. Of er nog een groter verhaal aan verbonden is, is ons voorlopig nog niet duidelijk maar het toont toch dat de promotiemachine op volle toeren draait en Warner er alles aan doet om ons in die zachte cinemazetels te doen plaatsnemen en ons klaar te maken voor een prachtige filmbelevenis. Meer nieuws volgt zeker nog hier op Brainfreeze.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar