1
Posted 21/05/2011 by Timaeus in Comics
 
 

The Dark Knight Rises releasedatum bekend & eerste foto van Bane

Daar zijn we weer. Het lijkt alsof er geen einde komt aan het nieuws over het sluitstuk in de Batmantrilogie van regisseur Christopher Nolan. Deze week nog gaven we mee dat er een nieuwe acteur werd toegevoegd aan de cast en de filmcrew hun tenten opsloegen in India. Vandaag geven we heel ander nieuws mee.

Fans mogen eindelijk hun kalender van 2012 bovenhalen en reikhalzend de dagen beginnen af te tellen want The Dark Knight Rises krijgt een voorlopige releasedatum. Een officieel communiqué van Warner Brothers Entertainment meldt ons dat de film op 20 juni 2012 zijn publiek zal vergasten op een hopelijk geweldige film die zeker het niveau haalt van de vorige films. Een leuk weetje voor de cinematografiegeeks, de film zal opnieuw gebruik maken van de IMAX technologie om bepaalde scènes een meerwaarde te geven qua kwaliteit. Het is leuk om zien dat niet elke regisseur slaafs de 3D trend volgt (die niets toevoegt aan films, enkel afneemt) en durft te vernieuwen op een vlak waar de kijker wel iets heeft aan de technologie en geen extra duur filmticketje hoeft te betalen.

Daarna gaf het persbericht mee dat het filmen officieel is begonnen en dat de locaties onder meer Indië (zie ons vorig bericht), Engeland, Schotland en natuurlijk de Amerikaanse grootsteden die het fictieve Gotham City gestalte geven. Over Indië zijn al setfoto’s opgedoken, maar nu zijn er ook al foto’s over de filmlocatie in Londen. Het zou gaan rond het gebouw dat eerder in Batman Begins en The Dark Knight werd gebruikt als het hoofdkwartier van de Gotham Police Department. Over de scènes die worden gefilmd, wordt voorlopig enkel gespeculeerd maar zowel Tom Hardy, Christian Bale als Anne Hathaway zouden in Londen gespot zijn.

Eindigen doen we met de crème de la crème. Er is al lang en veel gediscussieerd over hoe de look van Tom Hardy’s Bane zou moeten zijn. Een groep van fans verkiest de klassieke comic-look met het Mexicaanse worstelaarsmasker, terwijl de andere groep de met Venom pompende machines uitgeruste mechanische ogende Bane die door regisseur Joel Schumacher zo werd verkracht. Nolan heeft het midden gekozen in dit debat en opteert voor een klassiek masker dat toch heel mechanisch oogt. Voorlopig blijft het bij een foto en kunnen we dus nog niet goed inschatten hoe het er volledig uitziet, noch hoe het er in beweging uitziet, maar voorlopig toont het toch dat Nolan een gave heeft om de klassieke comic-looks eer aan te doen maar tegelijkertijd de realistische toon van diens films verder te zetten in de kostuums.

De man die de gelijke van Batman is

Voorlopig is dit al het nieuws dat de buitenwereld heeft bereikt, maar wees gerust dat onze detectives niet rusten en dag en nacht het net afspeuren naar meer weetjes over deze hoog geanticipeerde film.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar