0
Posted 20/05/2011 by Demul in Comics
 
 

Review – Batman Beyond: Hush Beyond

Gotham City, een stad waar misdadigers de bibber in de knieën krijgen bij het horen van de naam Batman, het alter ego van Bruce Wayne. Hij zorgde ervoor dat de misdaad een halt werd toegeroepen voordat de stad in volledige duisternis zou vallen. Maar wat als Bruce te oud wordt om nog rond te slingeren als onze gemaskerde held? Zou Batman dan stoppen met te bestaan?

Een geruime tijd leek dit zo totdat de tiener Terry McGinnis het geheim van de inmiddels oude Bruce Wayne ontdekt. Met de zege van Bruce maakt Terry de straten van Gotham City terug veilig als Batman Beyond.

Aanvankelijk werd Batman Beyond gelanceerd als een  tweeënvijftig afleveringen tellende animatiereeks, die best wel goed in de smaak viel bij de kijker. Vorig jaar lanceerde DC dan ook een minireeks over de jonge Batman van morgen. Deze zesdelige reeks werd dit jaar gebundeld in de trade Batman Beyond: Hush Beyond.

Het verhaal begint wanneer een testpersoon blijkt ontsnapt te zijn uit Cadmus Labs, die onder leiding staat van Amanda Waller (Bij sommigen onder jullie zal deze naam een belletje doen rinkelen).  Intussen heeft onze jonge Batman, Terry McGinnis, de handen vol met het springen van het ene gebouw naar het andere om de hypnotiserende Spellbinder terug in de boeien te slaan. Na Spellbinder knock out geslagen is wordt hij op de bus gezet richting de staatgevangenis en moet Terry al naar zijn volgende opdracht vertrekken, terwijl hij ergens op adem komt krijgt hij nog eens een voorstel van Micron om zich aan te sluiten bij de Justice League. Terry weigert en vertrekt. Ondertussen worden verscheidende oude tegenstanders van de originele Batman afgemaakt op verschillende manieren, dit impliceert dat deze schurk alles weet over Batman. Eén iemand overleeft een aanslag door de inmenging van Terry, de schurk benoemt Terry als Pretender en wilde niet dat Terry hem nu al zag, dus hij zet het op een lopen. Door wat deze schurk zei tegen zijn laatste doelwit krijgt hij al snel de naam Hush, ja Hush, de oude vriend van Bruce die zijn geheim had ontdekt en een zekere haat voor hem voelde. Hij werd toen als overleden geklasseerd maar Bruce zag nooit het lichaam van dichtbij. Ze blijven Hush op het spoor maar deze werkt enorm vlug en is bijna niet bij te houden. Bruce geeft Terry een lijst van zijn oude tegenstanders met daarbij hun huidige adressen, maar voor Terry naar de eerste persoon op zijn lijst kan gaan wordt hij afgeleid door een nieuwe Catwoman die ingehuurd werd om een nieuwe chip te stelen van Digicloud. Terry slaagt er niet in om de diefstal te voorkomen. Bij Calendar Man wordt de jonge Batman stevig in elkaar geklopt door Hush en faalt in zijn missie om Calendar Man te beschermen. Omdat Hush alles lijkt te weten over Batman gaat Terry op zoek in het verleden en gaat hij lang bij Tim Drake, deze kan bewijzen dat hij verlost is van zijn ervaring met zijn Joker alter ego (Zie Batman Beyond: Return of the Joker). Tim Drake geeft Terry de locatie van Dick Grayson, de eerste Robin, ook bekend als Nightwing die een zware wrok koestert tegen Bruce…

 

 

Deze trade geeft mij zeer zeker hetzelfde gevoel dat ik kreeg bij het kijken van de animatiereeks. Deze nieuwe Batman heeft zeker standvastigheid genoeg om zich te plaatsen tussen de andere reeksen van DC. Deze weegt natuurlijk niet op tegen de persoonlijkheid van de originele Batman, ondanks zijn hightech snufjes. De tekenstijl, die voorzien werd door Ryan Benjamin (Cable, Invincible Iron man) is best aangenaam om zien maar niet het beste werk bij DC. Het pallet van kleuren aangebracht door David Baron leunt dicht aan bij de Batman Beyond animatiereeks en zorgen voor soms wat felle maar leuke plaatjes. De cover van de trade bevat qua kleur zeker de tint van de animatiereeks, zo is deze goed aangevuld met rode tinten. De Batman vanop de cover lijkt mij veel te zwaar gespierd en gebouwd te zijn om als Terry naar voor te komen, deze cover en de covers van de losse issues die binnenin als scheiding dienen tussen de verhaalsdelen vind ik zowat een afbreuk aan het tienergestalte van Batman Beyond.

Comments

comments


Demul

 
avatar
Sinds korte tijd meegetrokken in de wondere wereld van het comic gebeuren. Zoals de meesten ben ik opgegroeid met de animatiereeksen van X-men en Spider-man.