1
Posted 18/05/2011 by Timaeus in Comics
 
 

TV-Serie Castle breaks the 4th wall: Deadly Storm, de graphic novel

Comicfans weten al langer dan vandaag dat vele schrijvers zich niet beperken tot de comicindustrie. Nee, er is een frisse wind aan talent dat vanuit alle takken van de creatieve wereld komt en toont dat zij iets kunnen bijbrengen aan de gekke wereld van het beeldverhaal. Gisteren meldde Marvel dat Richard Castle, bestsellerauteur en de bad boy van de mysterieboeken, het illustere gezelschap van schrijvers als Stephen King, Brad Meltzer en zelfs God (als je het Oude Testament mag geloven) die hun werken vertaald zien naar een graphic novel.

Het zou gaan om Deadly Storm, een boek uit de befaamde Derick Storm-reeks. De adaptatie wordt naar script omgezet door Marvelicoon Brian Michael Bendis, bekend van New Avengers, Ultimate Spider-Man, Civil War en talloze andere comics en Kelly Sue DeConnick, bekend van Osborn en Sif en tevens echtgenote van Matt Fraction. De tekenstijl wordt deze van tekenaar Lan Medina die het kritisch geroemde Fables van artwork heeft voorzien. De cover wordt vanavond getoond in de seizoensfinale genaamd Knockout van de televisieserie Castle.

Jawel, een televisieserie. Voor de mensen die nog steeds niet weten waarover het gaat, Castle is een tv-reeks over een bestsellerauteur die met een writer’s block te kampen heeft. Om inspiratie op te doen voor een nieuw boek gaat hij mee op onderzoek met moordrechercheur Kate Beckett. De rol van Richard Castle wordt briljant vertolkt door Nathan Fillion, onder geeks bekend van Firefly, voice acting in enkele comicanimatiefilms en zijn rol als superheld Captain Hammer. Deze graphic novel is niet de eerste keer dat de serie de 4th wall breekt want een boek geschreven door Castle, Naked Heat, heeft het ook al van het kleine scherm naar de winkelrekken gehaald.

De graphic novel verschijnt op 28 september in de winkelrekken en zal 118 pagina’s tellen. De prijs is vastgelegd op 19.99 dollar. Tenslotte laten we Castle zelf nog aan het woord zodat hij vol trots zijn mening kan geven.

“I am honored and humbled to see Derrick Storm join the ranks of some of the greatest heroes of all-time,” said Richard Castle.  “Being a part of the Marvel family is a childhood fantasy come true for me.”

Comments

comments


Timaeus

 
avatar