8
Posted 16/05/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Top 10 Coming Soon Comic films

Nadat we met zijn allen naar Thor zijn gaan kijken, rest ons nu de vraag “What’s next?”. Daarom dat we deze Top 10 Coming Soon Comic films hebben gemaakt in volgorde van release, maw op nummer 1 staat de eerste film die je kan gaan zien in de Bioscoop en op 2 de volgende enz. Het heeft weinig met populareit te maken maar alles met de release. Ik wil er wel aan toevoegen dat alle data die erbij staan natuurlijk kunnen veranderd zijn sinds publicatie, zo zijn verschillende bioscoop websites van België het niet eens over de data die bij Green Lantern en Captain America horen. Achja, We worden verwend de komende maanden met allerhande comic verfilmingen zowel in de Bioscoop als direct-op-DVD/BR.

Ik zou zeggen tot in de bioscoop.

10. The Man of Steel (2012)

Henry Cavill wordt Clark Kent

Superman, de op één na meest verfilmde superheld, krijgt een nieuwe versie. Na de halve sequel met Superman Returns door Bryan Singer zou The Man of Steel een heuse volledige reboot worden. Aan het roer staat het laatste nieuwe wonderkind van de comic-verfilmingen, Zack Snyder. Zack heeft na 300 en Watchmen blijkbaar de smaak van comics stevig te pakken en hij gaat een stevige uitdaging aan, want Superman is niet zomaar een comic personage, het is een icoon. Visueel zal het alleszins een prachtige film zijn, hopelijk is het verhaal ook goed geschreven, want Zack heeft vooral comics letterlijk herwerkt en Sucker Punch was leuk maar zeker niet de film van het jaar. Sucker Punch zorgde er zelfs voor dat Zacks titel als regisseur van The Man of Steel even in twijfel werd getrokken. Clark Kent wordt gespeeld door Henry Cavill die de laatste jaren in de TV-Serie The Tudors speelde. Jonathan Kent, Superman’s pleegvader, wordt door Kevin Coster gespeeld. Dus ze gaan echt wel voor goede acteurs, gelukkig. Maar of General Zod de ideale villian is voor een reboot daar twijfel ik toch enorm aan.

09. The Amazing Spider-man (2012)

Andrew Garfield als Spider-man

Sam Raimi had na drie Spider-man films zijn buik vol van het webhoofd. Tobey Maguire zag het ook niet meer zitten dus krijgen we van Sony een reboot. Persoonlijk vind ik die beslissing zeer raar aangezien je drie vrij goede films had (ja ik vond de derde ook veel minder) en het niet echt schreeuwde om een reboot, zeker niet als je het vergelijkt met de oude Batman-films versus Nolan’s versie, maar daar straks meer over. Een reboot vind ik nu helemaal niet nodig en de vraag is of een nieuw versie wel gaat aanslagen. Zitten we wel te wachten op een nieuw origin verhaal?

De regisseur is Marc Webb. Wie? Ja inderdaad, Marc Webb een nobele onbekende. Het enige wapenfeit dat hij gebracht heeft is 500 days of Summer. Een goede film maar niet echt de film die kan voorbereiden op de webslinger. Want voor de actie van Spider-man heb je wel wat kennis en ervaring voor nodig, hopelijk heeft Marc Webb een ongezien talent voor zo’n films. Andrew Garfield kruipt in de huid van Peter Parker en het is niet zo’n slechte keuze om Tobey op te volgen. Andrew heeft de nerdy-boyisch looks die Peter Parker zou moeten uitstralen en de eerste foto’s van Andrew in het kostuum blaast de twijfel voor een groot deel weg. De villain in het verhaal zou de Lizard zijn en er zijn al enkele beelden opgedoken van Dr. Connor. Ik kijk uit naar de allereerste trailer.

08. The Avengers (2012)

De film waar elke Marvel/comic fan op zit te wachten en waar al jaren voorbereidingen voor zijn getroffen. De eerste echte film-crossover waar de cast van Iron Man, Hulk, Thor en Captain America bij elkaar komen. Hulk is de enige die een nieuwe acteur heeft, Mark Ruffalo. Al de andere acteurs die de Marvel iconen een gezicht hebben gegeven zitten in The Avengers. De opnames zijn juist gestart dus heel veel is er nog niet geweten. Maar het is duidelijk waarover het zal gaan en wie de villian van dienst is, als je niet kan volgen heb je de vorige Marvel films nog niet gezien en zeker niet gewacht tot na de aftiteling, want elke film die de voorbije jaren zijn uitgekomen zitten vol hints. De grootste is natuurlijk Samuel L. Jackson die als de beruchte Nick Fury overal zijn Avengers Initiative komt promoten.

Ik zou niet graag in Joss Whedons schoenen staan op dit moment. Joss heeft voor velen een heldenstatus. Door Buffy, Angel en Firefly heeft de naam Joss Whedon dat ietsje meer. De vorige films in dit filmuniverum zijn goed tot uitstekend geweest. Iron Man 1 was zalig, Thor was zeer goed, Iron Man 2 ook en The Incredible Hulk was ook goed. Als Captain America binnen enkele weken wat potten gaat breken dan staat er enorm veel druk op Joss’ schouders, want dan moet The Avengers alle registers open trekken en een bom van een film worden. Zoniet gaan enorm veel mensen teleurgesteld worden en is de kans op eventuele andere film-crossovers zeer klein. Fingers crossed zou ik zeggen.

07. The Dark Knight Rises (juli 2012)

De 3de film van Christopher Nolan, de vorige films waren om op zijn minst gezegd ZALIG dus kijkt de halve wereld nu uit naar de nieuwe avonturen van Batman. Maar Timaeus heeft gisteren een flinke update geschreven over DKR dus bekijk die zeker eens voor alle nieuwste informatie rond de film.

06. Conan the Barbarian (september 2011)

Sword & sorcery zoals we het gewoon zijn. Conan krijgt een remake maar dan wel zonder de Governator . . . gelukkig, want Arnie wil ik nu niet echt meer in een bloot bovenlijf met een zwaard zien zwaaien. Gelukkig wordt de rol van Conan vertolkt door Jason Momoa die de meeste onder ons waarschijnlijk kennen als Ronon Dex in Stargate Atlantis. Rachel Nichols (Scarlet uit G.I.Joe) is de schone deerne van dienst. De regie is in handen van Marcus Nispel die met Pathfinder allesinds een goede opwarmer maakte voor Conan. De trailer laat wel de sfeer van Robert E. Howard’s Conan The Barbarian zien maar of het een goede film gaat zijn, dat is nog afwachten. Actie zal er allesinds aanwezig zijn.

05. Cowboys and Aliens (10 augustus 2011)

Het gebeurt niet vaak dat ik het zeg maar op dit moment ziet de film er beter uit dan de comic. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt vooral de namen op de affiche: Harrison Ford en Daniel Craig. Het verhaal is eigenlijk zo simpel dat het raar is dat het nog niet eerder bedacht is, een buitenaardse invasie tijdens de tijd van de cowboys en indianen. En dat onder het leidend oog van Iron Man-directeur Jon Favreau. Dus qua actie en spektakel zal het wel goed zitten. Hopelijk volgen ze niet te veel de comic, want die was nu niet echt om naar huis te schrijven. Er zit zelfs een dubieus verhaal achter de comic. De schrijvers zouden zelf de voorraad hebben laten opkopen van de comic om het zo als een bestseller en populaire comic te laten overkomen en zo ervoor zorgen dat ze in het oog van Hollywood geraakten. Missie geslaagd zou ik zeggen, laten we hopen dat de film dan ook werkelijk beter is dan de comic en het de verwachtingen van de trailer waarmaakt.

04. Captain America, the First Avenger (17 augustus 2011)

De posterboy van America krijgt , hopelijk & eindelijk, een deftige verfilming. Captain America’s Origin, van magere en zwakke Steve Rogers tot de stoere sterke Cap. De magere Rogers vind ik persoonlijk in de trailer iets TE mager en klein. Ze willen de overgang iets te hard benadrukken maar gelukkig is dat maar een klein gedeelte van het personage.  Steve Rogers wordt vertolkt door Chris Evans die we ook al in die andere Marvel film zien voorbij vliegen als de Human Torch in de Fantastic Four. Een beetje raar dat ze dezelfde acteurs gebruiken voor verschillende personages van hetzelfde bedrijf. Misschien denken we er als fans iets te veel achter, aangezien er zoveel acteurs verschillende rollen nemen. Zelfs James Bond wordt door 7 verschillende acteurs vertolkt, dus waarom zou een acteur niet twee personages van hetzelfde universum kunnen vertolken?

Ach ik dwaal af. Joe Johnston zit in de regisseurs stoel. De naam zegt je misschien niets maar films als The Wolfman, Hidalgo, Jumanji en Jurassic Park 3 laten wel een belletje rinkelen. Deze keer gaat hij geen dino’s of weerwolven in beeld brengen maar een leger nazi’s in de Tweede Wereldoorlog onderleiding van The Red Skull. Deze op macht jagende supernazi wordt vertolkt door Hugo Weaving (Matrix, Lord of the Rings), denk Agent Smith uit de Matrix in een Nazi-kostuum en een rood hoofd. Captain America: The First Avenger gaat echt naar het volledige begin en is tevens de laatste film voor de release van The Avengers. Dus ik verwacht dat Captain op het einde van de film in de oude vertrouwde blok ijs zal veranderen, of misschien geven ze er nog een Hollywood twist aan, zoals Cosmic-Cube die ervoor zorgt dat hij naar het heden komt. Hopelijk wijken ze niet te veel af van de comics, maar als ik naar de vorige films (Thor, Iron Man, Hulk) kijk, groeit het vertrouwen.

Voor diegene die een leuke Avant Premiere willen meemaken van Captain America? Archonia organiseerd er eentje op 8 augustus. Voor meer info zie Archonia.com

03. Green Lantern (10 augustus 2011)

Eigenlijk wil ik deze film op nummer één plaatsen, maar zoals ik al zei, heb ik de films in volgorde van release geplaatst. Het heeft enorm lang geduurd voor DC de stap durfde zetten om naast Batman en Superman een andere DC-held op het witte doek los te laten. En het succes van Green Lantern zal ook beslissend zijn voor andere DC personages zoals The Flash en Wonder Woman. De regie is in de handen van Martin Campbell die toch vrij grote toppers op zijn naam heeft staan zoals Casino Royal, Goldeneye en The Legend of Zorro. Hal Jordan wordt vertolkt door Ryan “Van Wilder” Reynolds of zoals wij comic-fan hem waarschijnlijk kennen als Deadpool in X-Men Origins: Wolverine of Hannibal King in Blade Trinity. Hij was niet mijn favoriete acteur voor de rol en de eerste trailer die ze hebben laten zien kon me niet overtuigen.

Green Lantern light!

Gelukkig blaast de nieuwe trailer je uit je sokken en laten ze flink wat meer zien dan Ryan Reynolds alleen. Mark Strong (Kick-Ass, Sherlock Holmes) speelt Sinestro, de beste Green Lantern  met het grote voorhoofd en de paarse huid. De cast wordt ook uitgebreid met allerlei vreemde wezens en hun respectievelijke stemmen. Toma-Re door Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean, The King’s Speech) en de gigantische Kilowog door Michael Clarke Duncan (The Green Mile en Daredevil). Ik hoop dat het een goede film wordt want Green Lantern is mijn favoriet personage en het zou het jammer vinden dat ze het verknoeien. Een succesvolle space-opera comic verfilming kan leiden naar meerdere sequels.

02. Transformers Dark of the Moon (29 juni 2011)

Michael Bay keert voor een derde keer naar onze mechanische vrienden uit de ruimte. Hopelijk is het meer in de richting van de eerste film en niet het misbaksel van een sequel. Meer actie, minder American Pie humor. Het ziet er zo wel naar uit dat de actie goed gaat zitten, maar zo zag de trailer van de vorige ook uit. De meeste acteurs zijn terug al hebben ze wel Megan Fox moeten vervangen, zij stuurde haar kat. Waarschijnlijk na het zien van de film. Shia LaBeouf is nu niet echt een van mijn favoriete acteurs dus echt wild ben ik nu niet echt van Transformers Dark of the Moon. Al moet ik toegeven dat de Worm-robots er enorm zalig uitzien. Natuurlijk ga ik hem in de bioscoop zien, want anders heeft de film nog maar half zijn effect, maar de verwachtingen zullen laag zijn. Laten we hopen dat ze mij verrassen, in de positieve zin wel te verstaan.

01. X-men: First Class (1 juni 2011)

De X-Men zijn terug op het witte doek, alleen niet in de vorm die we al drie keer voorbij hebben zien gaan. Het is ook geen reboot, toch niet in de zuivere betekenis. First Class gaat naar het begin van de X-Men, toen Charles Xavier en Erik Lehnsherr nog jong waren. Ze moesten hun krachten zelfs nog ontwikkelen, laat staan dat ze een ganse school hadden m.a.w. The First Class. De regisseur van dienst is Matthew Vaughn die ons onlangs de prachtige, voor mij althans, Kick-Ass bracht. Maar ook Stardust is van Matthews hand.  James McAvoy ( Wanted, King of Scotland) speelt Charles Xavier en ik ben daar zeer blij mee want James is een van de nieuwe generatie acteurs die ik echt graag aan het werk zie. Magneto wordt door Michael Fassbender vertolkt die we ook al in Inglorious Bastards en 300 zagen.

Er zijn wel enkele “rare” keuzes rond personages die in First Class mee spelen. Azzazel en Angel zijn er daar twee van, want beide bestaan nog maar enkele jaren in de comics dus vind ik het ook raar dat ze als First Class-members aanbod komen. De keuze voor Emma Frost en Sebastian Shaw, vertolkt door Kevin Bacon, vind ik dan weer prachtig. De Hellfire club is een constante doorheen de X-Men-jaren, dus was het echt ideaal deze te gebruiken. Beast doet ook terug zijn intreden, we krijgen de overgang van mens naar harige blauwe aap te zien. Op zich raar  aangezien we Henry McCoy als mens op een TV-scherm zagen in X-Men 2 en in X-Men the Last stand als de gekende blauwe vriend. Daaruit besluit ik dat ze deels een reboot doen van de serie door er wel aandacht aan te geven maar hem niet letterlijk te gebruiken als “opvolgers”. Beetje zoals Incredible Hulk op Ang Lee’s Hulk volgt maar dan ook niet 100%. Het ziet er een degelijke film uit en gelukkig moeten we niet lang meer wachten tot deze in de bioscoop te zien is.

Er zijn al meerdere trailer verschenen die focussen op de personages en deze hebben we gebundeld en gepost op Brainfreeze enkele dagen geleden.

Wat denk jij van al die Comic verfilmingen die in aantocht zijn? Is er eentje waar je echt volledig naar uitkijkt? Laat het ons weten op het 4Comics forum.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian