2
Posted 15/05/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Batman meets Fringe: casting update

We hebben bij Brainfreeze jullie al meermaals updates gegeven over het reilen en zeilen van de nieuwe Batmanfilm met Christopher Nolan voor de derde keer in de regisseursstoel. Hoewel het filmen reeds bezig is, blijkt dat er toch nog steeds namen worden toegevoegd aan de cast. Daarnaast zijn de eerste foto’s van de set gelekt en kunnen ze wijzen op enkele belangrijke details rond het script en verhaal van de film. Ik raad daarom ook iedereen die niet wil gespoiled worden, aan om een ander artikel van mijn fijne collega’s te lezen en dit artikel links te laten liggen want er zijn mogelijk zware spoilers aanwezig.

Site Batman-on-film meldt dat Alon Aboutboul, een Israëlische acteur bekend van Body of Lies, Munich en recentelijk Fringe, zou de cast vervoegen. Aboutboul zou een slechte wetenschapper spelen die voorlopig nog niet van een naam voorzien is. Het bericht zou bevestigd zijn door Aboutbouls vrouw Shir Bilya die zelf actief is in de filmwereld. Warner Bros. wil zelf voorlopig geen commentaar hierop geven.

De rol van slechte wetenschapper doet fans hopen op een allereerste verschijning van het personage Hugo Strange op het witte doek. Professor Hugo Strange is een van de allereerste vijanden van Batman en zijn eerste verschijning dateert van 1940. Het feit dat hij ook betrokken is in enkele verhaallijnen met Bane en het Venom-gif laat wel de mogelijkheid open dat Aboutboul het iconische personage zal vertolken. Toch moeten we niet meteen ervan uit gaan dat het personage in kwestie Strange is want Nolan weerhoudt zichzelf niet van origineel uit de hoek te komen (zoals bijvoorbeeld met de creatie van Rachel Dawes) en de rol van wetenschapper kan gemakkelijk ingevuld worden door een personage dat niet afkomstig is van de comics.

Fort Mehrangarh

Een tweede nieuwsbericht handelt over enkele sets op locatie die fans hebben opgemerkt. Op 6 en 7 mei zijn acteurs Christian Bale en Josh Pence (die de jonge Ra’s Al Ghul zal spelen) in Indië gespot bij het Jodhpur-Mehrangarh-fort. Het fort heeft een heel exotisch uiterlijk en speculaties doen denken dat dit misschien wel het hoofdkwartier van Ra’s zou kunnen zijn. Dit wordt enkel maar versterkt door een foto die een put voorstelt met een green screen in het centrum. Fans zullen snel begrijpen dat dit om niet minder dan de bekende Lazarus Pit gaat waarmee Ra’s zo vaak wordt geassocieerd. De scènes hierbij zouden gaan op Bale die in de Pit wordt gegooid en gebruik maakt van diens regeneratieve krachten om zo terug tot leven te komen.

Er is echter een tweede verklaring voor de scène die de ronde gaat. Het zou gaan om een kleine, kale jongeman die uit de put stapt met een kap over diens hoofd. We kunnen ervan uit gaan dat hiermee de oorsprong van Bane in de film zal worden verklaard en het in plaats van een Lazarus Pit, om een put gevuld met het Venom-gif zou gaan. Hierbij sluiten de berichten aan dat Pence de jonge Ra’s Al Ghul zou spelen in een flashback die 30 jaar terug in de tijd ging.

Twee plausibele verhalen dus en beiden geven goede hoop op opnieuw een interessante film. Ik schaar mijzelf aan de zijde van de Lazarus Pit believers want afgaande op de foto die een lokale fan nam van de prop, lijkt het toch wel heel erg op wat in de comics doorgaat als een Lazarus Pit. Natuurlijk zijn we bij Brainfreeze benieuwd naar de mening van onze lezers en als je niet afgeschrikt bent door de vele spoilers, discussieer dan gerust verder in de comments over hoe jij de foto interpreteert.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar