0
Posted 09/05/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Start to Run: Flashpoint preview

Ik moet de mannelijke lezers van Brainfreeze teleurstellen want ik ben niet Evy Gruyaert en ik zal jullie niet leren hoe jullie in enkele korte lessen van de fysieke status van luiaard naar luipaard gaat. Nee, ik ga jullie hart sneller doen slaan voor het komende zomerevent van uitgeverij DC Comics genaamd Flashpoint.

De voorbije weken heeft DC met mondjesmaat hints en teasers gegeven naar wat volgt, maar tot nu toe is het slechts mager geweest en beperkte het zich tot interviews en previews naar allerlei titels. Eergisteren echter is er tijdens Free Comic Book Day een inleiding gegeven aan het event dat het hele DC-universum op zijn kop zal zetten.

De 5 pagina’s die schrijver Geoff Johns en tekenaar Andy Kubert krijgen, zijn genoeg om de occasionele te informeren over de belangrijkste plotpunten, deze toch benieuwd te krijgen naar wat er voor Flashpoint is gebeurd en als belangrijkste lezers benieuwd te maken naar wat er gaat gebeuren. We krijgen een korte introductie in het leven van Barry Allen: de goeie band met zijn moeder Nora die wordt verbroken door haar onopgeloste dood, het ongeluk dat leidde tot de creatie van de Speed Force en Barry’s persoonlijke transformatie tot de scharlaken held, zijn gelukkige familieleven met echtgenote Iris en de Flash familie en tenslotte zijn professionele band met de leden van de superheldengemeenschap. De lichte kleuren en de positieve toon geven een gevoel dat Barry een man is die alles heeft wat hij maar kan wensen en geeft tegelijkertijd wantrouwen want een man die alles heeft, kan enkel maar verliezen.

Dit gevoel wordt meteen bevestigd als we in Flashpoint worden gedropt met Barry die wakker wordt na een nachtje doorwerken in het Keystone City Crime Lab. Meteen lijkt er iets niet te kloppen want de rechercheurs van dienst lijken verwijzingen te maken naar ‘Citizen’ Cold en Miss Alchemy. Wanneer Barry the Rogues vermeldt, lijkt niemand deze te kennen. Uiteindelijk razen we vliegensvlug naar de laatste pagina waar in een volledige pagina het conflict tussen keizer Aquaman en Wonder Woman woedt en Barry geflankeerd door Bruce Wayne om diens hulp roept om de wereld opnieuw op orde te stellen.

Al bij al is het voor de fans die elk nieuwsberichtje rond dit event volgen slechts een synthese van alles wat reeds is gezegd, maar voor nieuwe lezers is het een interessante intro voor een zomerevent waar ze misschien nog niet hebben van gehoord. Het enige probleem dat ik heb met de intro, is dat er een grote fout is gemaakt in de Flash Family-voorstelling want het personage rechts in beeld lijkt als een afbeelding van XS gecombineerd met het kleurenschema van Kid Flash. Natuurlijk valt dit niet op voor mensen die niet bekend zijn met het personage maar het is toch niet professioneel van een bedrijf als DC dat zo’n fouten een comic halen die tenslotte als paradepaardje moest dienen bij Free Comic Book Day. Meer dan een valse start is het echter niet en wij bij Brainfreeze staan allemaal erg gespannen om te zien hoe het event zal verlopen en hopelijk zullen jullie ons vervoegen op de tocht door de wondere wereld van Flashpoint.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar