0
Posted 09/05/2011 by Gilles in Comics
 
 

Review: Spider-Man and the Fantastic Four – Silver Rage

Thanks sweetie. But you call me whan a lizard in a lab coat is bothering you, not when interplanetary war is brewing. – Peter Parker

Liefste dagboek,

Het was me weer een raar weekendje. Alles begon normaal met een idioot die al eens graag opschept dat hij ooit ontvoerd is geweest door buitenaardse wezens die overvallen werd door twee krachtpatsers. Ja, dagelijkse routine zou je denken. Ware het niet dat ik ineens The Silver Surfer zag! Hoewel, even later bleek het hem niet te zijn maar die andere gek die al eens te maken krijgt met The Fantastic Four: The Impossible Man. Laat het me je zeggen, die gek heeft echt zijn naam niet gestolen. Hij is naar de aarde gekomen om ons te waarschuwen dat er een ras aliëns probeert onze planeet aarde in te nemen. Al gauw kregen we te maken met de afgezant van dit ras: The Imperator!

Via hem kwamen we te weten dat de aarde als gekozen is 1743-ste gastplaneet voor het H’Mojen-ras. Met de moed der wanhoop probeerden The Impossible Man en ikzelf The Imperator te stoppen om onze planeet in te nemen. Helaas blijken de proportionele kracht van een spin en wat webvloeistof niet te volstaan om dit tot een goed einde te brengen. Integendeel zelfs, ik mocht proberen wat ik wilde die kwast bleef gewoon ongestoord verder werken aan z’n vreemde 3D-computer of wat dat ook mocht voorstellen. Tot overmaat van ramp overleefde The Impossible Man de aanval niet. Gewond strompelde ik naar The Baxter Building om hulp te gaan zoeken bij The Fanastic Four. Na een hele uitleg aan Ben en Johnny, want Sue en Reed hadden vakantie, besloten die twee op The Imperator af te gaan. Ook hun pogingen om die kerel uit te schakelen waren volstrekt vruchteloos. Sue en Reed kwamen  hals over kop terug van vakantie om ons uit de penarie te helpen. The Imperator was er ondertussen in geslaagd de bevolking van voltallig Noord-Amerika te veranderen in van die vreemde H’Mojen-wezens. Zelfs MJ en May vielen ten prooi aan deze zogenaamde “Silver Rage”. In het lab van Reed Richards kwamen we tot de conclusie dat de enige manier om een oplossing te vinden voor ons probleem erin bestaat om op andere planeten te kijken wat er met de bevolking gebeurd is nadat de H’Mojen hen verliet als gastplaneet. Reed besloot dit zelf te doen met een soort ruimteschip dat hij zelf heeft ontwikkeld. Ondertussen mag ik zijn plaats innemen als vervanger bij The Fantastic Four. Omdat we allemaal aangepast DNA hebben vallen wij als superhelden niet ten prooi aan de straal van de “Silver Rage”. Daarom kunnen wij ons vrij bewegen en zijn we een bedreiging voor dit buitenaardse ras. Daarnet stuurden ze nog gigantische insecten van een andere planeet op ons af en lieten ze vallen dat er in de bergen van Trasië ook nog weerstand wordt geboden. Door niemand minder dan de het volk van de High Evolutionary, een ras dieren met menselijke eigenschappen. Daar komen we trouwens net vandaan, nu zijn we op weg naar Dr. Doom… In de hoop dat hij ons uit deze intergalactische problemen kan helpen…

Spider-Man

Spider-Man and the Fantastic Four: Silver Rage is een vierdelige miniserie uit 2007. Hij valt uit de normale chronologie maar je kunt het verhaal ongeveer situeren vlak voor Civil War. Het verhaal is geschreven door Jeff Parker (Agents of Atlas) en getekend door wijlen Mike Wieringo (The Flash, Fantastic Four). Het is een luchtig  verhaaltje maar voor de liefhebbers van Marvel en droge humor is het zeker te smaken. Qua tekenwerk is het zeker een toppertje, Wieringo had de Marvel-helden zeer goed in de hand en dat merk je! De actie en achtergronden zijn prachtig geïllustreerd zonder ervoor te zorgen dat het geheel te druk wordt. Spider-Man laat zich weer eens van zijn meest komische kanten zien en blijkt een waardige vervanger voor de leider van The Fantastic Four: Reed Richards. Verder spelen er nog heel wat andere Marvel’s een gastrol, maar dit is zo goed in het verhaal geschreven dat het totaal niet storend overkomt. Het is geen cruciaal verhaal om in je boekenkast te hebben maar als liefhebber van deze helden zal je zeker geen spijt hebben als je er wat plaats voor vrijmaakt op je schappen.


Comments

comments


Gilles

 
avatar