1
Posted 09/05/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

My trip to Antwerp Convention

Antwerp sci-fi, fantasy and horror convention nam voor de allereerste keer plaats op zondag 1 mei in de Antwerp Expo. Uiteraard was Brainfreeze ter plaatse om jullie een algemene indruk van deze gloednieuwe conventie te geven. Toch wil ik jullie vragen er rekening met te houden dat dit de allereerste keer was dat men deze conventie organiseerde. De negatieve punten die ik eventueel aanhaal mogen dus gerust met een korrel zout genomen worden.

Antwerp’s first large-scale convention of fans and creators of Science Fiction, Fantasy and Horror.” Zo leest het op hun officiële website, zeer intrigerend en vermits ikzelf niet ver vandaar woon besloot ik dus maanden geleden om een kijkje te nemen. Na enige tijd kreeg ik te horen dat je vanaf april tickets in voorverkoop zou kunnen krijgen in onder meer de Mekanik Strip te Antwerpen. Hierbij kom ik ook op mijn eerste (en eigenlijk grootste) negatieve punt van deze conventie: een ticket kost je in voorverkoop acht euro en aan de kassa kost het je tien euro. Dit wilt zeggen dat de entree voor Antwerp Convention even veel kost als die van F.A.C.T.S. Een conventie die reeds jaren een gevolg heeft weten opbouwen en ook redelijk groter is. Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het van mijn portefeuille en besloot ik om toch maar een ticket te kopen. Je weet maar nooit, het kan altijd de moeite waard zijn.

Was het de moeite waard? Ik zit met een nogal gemengd gevoel om eerlijk te zijn. De Antwerp Convention is zeker en vast een mooi initiatief dat zeker en vast een beloftevolle toekomst tegemoet kan gaan. Het is echter de prijs van het inkomst ticketje (nog) niet waard. Terwijl ik meermaals de zaal afzocht naar interessante deals en om een algemene indruk te krijgen van het gebeuren, had ik niet het gevoel dat ik waar voor mijn geld kreeg. Ik hoop echter dat men dit niet verkeerd opvat. Ook al vind ik deze conventie het geld niet waard, het was zeker interessant om naartoe te gaan. De sfeer ligt namelijk al redelijk goed en je krijgt echt het gevoel dat je iets ziet dat ooit zal uitgroeien tot iets moois. Wie weet heeft de F.A.C.T.S. conventie wel een rivaal gekregen? Maar het knagende gevoel vanachter in mijn hoofd is nog steeds niet weg. Er blijft een klein stemmetje rondspoken, alsof mijn innerlijke geek (laten we hem Wade noemen) steeds fluistert: “Allemaal goed en wel maar als ze nu al 8 – 10 euro vragen, wat gaat dat in de toekomst opleveren?“. Uiteindelijk zijn er nog andere beurzen, conventies en cafés waar je naartoe kunt om een beetje geek-factor in je leven te krijgen.

Maar genoeg negativiteit Wade! De conventie zelf toont, zoals ik reeds eerder zei, redelijk wat belofte. Het viel op dat men dit nog nooit georganiseerd had maar niet op een storende manier. De conventie besloeg slechts een zaaltje en bestond uit een drietal gangen waar diverse winkels (waaronder onze goede vrienden van Archonia) een standje hadden en dingen verkochten. Er was zelfs al een cosplay-wedstrijd met eigenlijk opvallend veel deelnemers voor een eerste keer. Met momenten had ik echt moeite om door de gangen van deze conventie te wandelen, niet omdat ze te smal waren maar omdat er tamelijk veel volk was komen opdagen. Dit getuigt dat er wel degelijk enorm veel interesse is naar deze nieuwe conventie. Iets in me vermoed dat er volgend jaar een nieuwe editie zal volgen.

Ook al waren er niet super veel winkels en standjes, je kon toch enkele leuke deals doen. Je moest gewoon eens goed kijken in enkele van de kartonnen dozen die naast de standjes stonden of goed neuzen tussen de oneindig vele Star Wars-actiefiguurtjes en je vond wel iets terug. Op vlak van comics was het helaas iets minder maar de focus van de conventie ligt dan ook niet op comics. De vele sci-fi- en fantasyfans onder jullie hadden zich er zeker enorm goed kunnen vermaken. Lekker langzaam ieder standje afschuimen en je ogen langs de vele toffe statues laten gaan. Ik heb zelfs een replica gezien van die levende dolk uit de Shadow-film met Alec Baldwin! (zeker een aanrader die film)

Een jonge conventie die veel belofte vertoont en dit hopelijk ook kan waarmaken. De Antwerp Convention heeft het in zich om zeker de moeite waard te zijn om verder te gaan en groter te worden. Toch blijf ik hopen dat men volgend jaar iets aan de hoge inkomprijs doet.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be