1
Posted 08/05/2011 by Demul in Comics
 
 

Frank Miller’s breekt veilingrecord

De originele tekening van Frank Miller en Klaus Janson’s Batman: The Dark Knight Returns werd geveild als onderdeel van de “heritage Auctions’ May five Vintage Comics and Art Auction” en bracht 448.125 dollar (omgezet zo’n 313,242.69 euro) op. Het gaat hier om de tekening op pagina tien, issue drie uit 1986.

De tekening is één van de meest memorabele beelden uit een hele comic-reeks en is op heden één van de meest begeerlijke items op de comic-markt. Het is een perfect alleenstaand beeld van Batman en Robin (toen Carrie Kelly, de eerste vrouwelijke voltijdse Robin) hoog boven Gotham City, een boegbeeld voor de verhaallijn.

De tekening werd gekocht door een verzamelaar die wenst anoniem te blijven.

Hiermee sneuvelt het vorige record. Dit record was voor een covertekening van Weird Fantasy #29 door Frank Frazette (Vampirella). Dit bedrag werd genoteerd op 380.000 dollar (265.623 euro).

Comments

comments


Demul

 
avatar
Sinds korte tijd meegetrokken in de wondere wereld van het comic gebeuren. Zoals de meesten ben ik opgegroeid met de animatiereeksen van X-men en Spider-man.