0
Posted 07/05/2011 by Gilles in Comics
 
 

Superheld met beperking – The Silver Scorpion

Ter gelegenheid van Free Comic Book Day op zeven mei 2011 (vandaag dus), brengt iedere uitgever een gratis comic op de markt. Eén hiervan valt wel erg hard op. Het gaat om de uitgave van Liquid Comics, zij geven namelijk gratis het eerste deel van Silver Scorpion weg. Ze doen dit in samenwerking met Open Hand Initiative, een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met diplomatieke zaken. De comic is gemaakt door Ron Marz en Mukesh Singh.

Vast weer een zo een superheld waarvan er dertien in een dozijn gaan denk je? Dat zou zo geweest kunnen zijn ware het niet dat deze held op een manier enorm verschilt met al die honderden andere. Silver Scorpion is namelijk zijn benen kwijtgeraakt in een tragisch ongeval. Bashir Bari, zoals hij heet, is woedend op de wereld en isoleert zich omdat hij de blikken van medelijden van de mensen rondom hem beu is. Wanneer hij per toeval getuige is van de dood van Tarek, een lokale metaalsmid wordt Bashir tegen wil en dank gekozen als nieuwe bewaker van een eeuwenoude kracht die al vele eeuwen verborgen is gebleven. Met zijn nieuwe krachten die hem toestaan metaal rond hem te manipuleren moet Bashir erin slagen om boven zijn zelfmedelijden te staan en zijn nieuwe gift gebruiken om de wereld tegen onheil te behoeden.

Het hoofdpersonage is van Arabische origine in de hoop de clichés die de Amerikaanse jeugd heeft over deze cultuur de wereld uit te helpen en bruggen te bouwen met de Arabische wereld. Het personage is ook bedoeld om een hart onder de riem te steken bij mensen met een fysieke beperking.

Comments

comments


Gilles

 
avatar