0
Posted 07/05/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Let’s welcome back the Ultimate X-Men

Marvel heeft na Ultimatum niet veel van haar Ultimate X-Men in leven gelaten.

(SPOILERS)

Na de aanval van William Stryker en zijn mede-cyborgs op het X-Mansion vond er een ware slachtpartij plaats die vele slachtoffers eiste: Angel, Beast, Blob, Cannonball, Cypher, Cyclops, Dazzler, Detonator, Emma Frost, Forge, Hard-Drive, Juggernaut, Longshot, Lorelei, Madrox, Magneto, Nightcrawler, Polaris, Professor X, Psylocke, Sunspot, Syndicate, Toad en zelfs Wolverine. Toch zijn er  nog genoeg mutanten in leven om een nieuwe Ultimate X-Men-reeks te beginnen, maar ze gaan het allesbehalve gemakkelijk hebben. In de verhaallijn “Ultimate Origins” leerden wij als lezer namelijk dat in dit universum mutanten niet de volgende stap zijn in de menselijke evolutie. Het zijn echter gewoon experimenten die voortkomen uit verscheidene laboratoria van duistere elementen binnenin de regering van de Verenigde Staten. Nick Spencer (Morning Glories) die deze nieuwe reeks zal schrijven, zegt dat hij zal beginnen met een grote onthulling aan het volk. Zij zullen namelijk ook de waarheid achter mutanten te weten komen.

Spencer bevestigde verder ook dat de belangrijkste personages in zijn nieuwe serie niemand minder dan Karen Grant (Jean Grey die zich schuilhoudt onder een andere naam), Storm, Colossus en Nightcrawler (hey, was die niet dood?). Deze personages zullen echter geen lid zijn van het X-Men team, dit team bestaat namelijk uit Kitty Pryde, Bobby Drake, Johnny Storm, Rogue en de zoon van Wolverine: Jimmy Hudson. Volgens Spencer zullen al deze peronages een belangrijke rol spelen in de reeks “we’re going to be seeing everybody” maar de focus zal liggen bij het X-Men-team zelf en niet bij haar supporting cast. Hij zal bijgestaan worden door tekenaar Paco Medina wiens werk je wellicht zal kennen van Deadpool en New Warriors.

Waarom hoofdredacteur van Marvel, Axel Alonso uiteindelijk gekozen heeft voor Nick Spencer om nieuw leven in de Ultimate X-Men te blazen is ook vrij duidelijk: “I had my eye on Nick for a while. After reading Morning Glories, he jumped to the top of the list for people to do the Ultimate X-Men relaunch. It’s exciting to see how the writers of these new series interact with each other. They’re wonderfully complimentary, and they’ve all had very similar career trajectories.” Ook had hij het volgende te zeggen over de toekomst van het Ultimate Marvel Universe: “Our goal here is that it’s one universe and three great writers. We’re going to ship every month, and more. For readers that are looking for a universe, you’ve got a taste of it in Avengers vs. New Ultimates in Death of Spider-Man. This is really setting the stage for the universe we want; one in which the three writers and their characters interact. I don’t think it’ll be too far in the future that you see a crossover to really emphasize that fact.


Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be