1
Posted 06/05/2011 by Demul in Comics
 
 

Ultimate comics: Hawkeye

 

De vernieuwing in het ‘Ultimate Marvel Universe’ staat niet stil. Zo ondergaat ook Hawkeye deze transformatie. Deze gekostumeerde boogschutter die voor het eerst verscheen in Tales of Suspense #57 (1964) krijgt deze zomer een vierdelige reeks voor zijn omschakeling.

Jonathan Hickman wil dit personage vooral doen groeien op basis van Clinton Barton zijn militaire achtergrond, hoe hij gerekruteerd werd, zijn nauwe band met Nick Fury… Naarmate het verhaal vordert brengt Hickman andere personages in beeld om aan te tonen hoe belangrijk het is voor Hawkeye om te groeien als superheld. Zo kunnen we gastoptredens verwachten van Bruce Banner (The Hulk) en Jean Grey.

Hickman ziet deze verandering in het ultimate universum als een kans om dingen te doen die je niet zou kunnen in de gewone “616”-Universum. Zo duidt hij het verschil aan van de organisatie S.H.I.E.L.D., hoewel S.H.I.E.L.D. in “616” gewoon op de achtergrond functioneert, staat deze organisatie op de voorgrond van het Ultimate Universum. Doorheen de reeks geraakt Hawkeye steeds meer verwikkeld in die organisatie, terwijl het verhaal van zijn familie hun dood, die veel informatie gaf over zijn verleden, verdwijnt naar de achtergrond. Dit zorgt uiteindelijk voor een bijna complete nieuwe versie van zijn karakter.

Hoe deze reeks Hawkeye precies zal beïnvloeden kunnen wij lezen, beginnend met het eerste deel, deze zomer.

 

Comments

comments


Demul

 
avatar
Sinds korte tijd meegetrokken in de wondere wereld van het comic gebeuren. Zoals de meesten ben ik opgegroeid met de animatiereeksen van X-men en Spider-man.