1
Posted 29/04/2011 by Gilles in Comics
 
 

Marksman – nieuwe reeks schiet op scherp

Laad de geweren, want wij gaan onze grenzen verdedigen samen met McCoy. Neen, niet die van Star Trek maar met Drake McCoy, een scherpschutter in de minireeks Marksman.

Nieuw opkomend talent, Dave Baxter lanceert begin juli zijn zesdelige reeks genaamd Marksman en hoopt zich te kunnen settelen tussen tekenaars als Javair Aranda (Star Trek), Garry Leach (Marvelman) en Tomm Coker (Undying love).

Het verhaal van Marksman begint zestig jaar nadat de olievoorraad uitgeput geraakte en deelstaten hun schulden begonnen te innen, met als gevolg dat een burgeroorlog Amerika uiteen trekt in verschillende fracties. New San Diego is een technocratische utopie dat mensen nog wat vrede en welvarendheid biedt binnen zijn stadsmuren. Drake McCoy, een uitstekend scherpschutter, is zowat de beste verdediging tegen verscheidene dreigingen vanuit de nabije woestijn. Maar wanneer de olierijke staat Lone Star een leger stuurt om de technologie van New San Diego te bemachtigen, zal de leiderschap en vaardigheid van Drake niet genoeg zijn om de overwinning te behalen.

Deze minireeks bundelt het contrast van een klassieke western met de harde omgeving van een postapocalyptische toekomst. De eerste issue wordt net op tijd gelanceerd voor de San Diego Comic Con, speciaal hiervoor wordt er een nieuwe cover gemaakt. Binnenkort kan je dus deze futuristische western lezen in je luie stoel. Yihaaa!!!!

Comments

comments


Gilles

 
avatar