1
Posted 29/04/2011 by Lav in Comics
 
 

Eerste kijk op: Pushing Daisies

Fans van Pushing Daisies waren hoogstwaarschijnlijk teleurgesteld toen de tv-serie Pushing Daisies na hun tweede seizoen werd stopgezet. Er is echter goed nieuws want Bryan Fuller, het brein achter de reeks, brengt Pushing Daisies ook als een 12-delige comic uit.

Pushing Daisies is een Amerikaanse drama/komedie reeks waarin we kennis maken met Ned die buiten zijn talent om heerlijke taarten te maken ook nog een andere bijzondere gave bezit. Hij kan namelijk  een dood iets terug tot leven wekken door het aan te raken maar de tweede keer dat hij het aanraakt gaat het weer dood, definitief. Nog een nadeel is dat als hij iemand aanraakt en hem langer dan één minuut laat leven, er iemand anders in de buurt zal dood gaan.
Samen met de privédetective Emerson Cod gebruikt Ned zijn gave om moorden op te lossen. Tot zijn eigen verbazing komt hij zijn overleden jeugdliefje Chuck (Charlotte Charles) tegen. Wanneer hij haar terug tot leven wekt in poging om haar moord op te lossen, vergeet Ned de één minuut-regel waardoor Chuck in leven blijft (ten gevolge van de dood van een willekeurig iemand die in de buurt was). Chuck helpt mee met nieuwe moordzaken, ondertussen worden zij en Ned terug verliefd maar kunnen elkaar nooit aanraken.

De comic zal het verhaal oppikken waar de tv-reeks gestopt is, en zullen de personages hun eerste uitdaging al tegen komen wanneer ze een mysterie moeten oplossen rond de recent aangespoelde lichamen van een nabij gelegen begraafplaats.

Ondertussen heeft Bryan Fuller via zijn twitterpagina een eerste kijk gegeven voor nieuwsgierige fans.

Wie de kunstenaar is maakt hij nog niet bekend en wanneer de eerste single zal uitkomen is nog onduidelijk maar hopelijk laat DC dit niet de volgende comic zijn waar de release datum plots spoorloos verdwijnt.

Comments

comments


Lav

 
avatar