0
Posted 28/04/2011 by Gilles in Comics
 
 

Avengers, assemble for take 1!

Nu Thor recht vanuit Asgard in de bioscoopzalen gevlogen is, werd het tijd dat er van The Avengers ook serieus werk wordt gemaakt. De daad wordt bij het woord gevoegd, de verfilming van het grootste heldenteam uit de Marvelwereld is van start gegaan.

Het begint allemaal in Albuquerque te New Mexico in de Marvel Studio’s. De andere locaties die we in het uiteindelijke resultaat zullen zien zijn ondermeer Cleveland, Ohio en New York City. Regisseur Joss Whedon (Buffy The Vampire Slayer, Astonishing X-men) zal er zijn handen vol hebben met de vertaling van dit superheldenteam naar het scherm. De cast bestaat voornamelijk uit dezelfde acteurs die we reeds aan het werk zagen in de individuele superheldenfilms. Robert Downey Jr (Iron Man, Iron Man II) herneemt zijn rol als Iron Man. Chris Hemsworth (Thor) neemt de Hamer Mjolnir weer op als Thor en Chris Evens (The Fantastic Four, Captain America: The First Avenger) herneemt zijn rol als Captain America. De rol van Bruce Banner alias The Incredible Hulk wordt door Mark Ruffalo (Shutter Island) gespeeld. Edward Norton die in 2008 schitterde in de verfilming van The Incredible Hulk zien we in deze film dus niet terug.

De cast bestaat uit nog veel meer beroemdheden. Zo zullen we ook Avenger Hawkeye zien gespeeld door Jeremy Renner (The Oaks), je mag hem ook gerust eens zoeken in Thor. Samuel L. Jackson is weer eens terug als Nick Fury en de sexy Scarlett Johansson (The Other Boylen Girl) trekt weer een strak pakje aan voor haar rol als Black Widow. Met zo’n indrukwekkende cast zijn de verwachtingen dus zeker hoog gespannen!

Cast van The Avengers

 

De fans zitten al op hete kolen voor deze film sinds Samuel L. Jackson als Nick Fury ineens opdook in Iron Man na de aftiteling. Hetzelfde gebeurde in The Incredible Hulk toen Tony Stark aan Bruce Banner kwam zeggen dat “ze een team aan het samenstellen zijn”. Daar hebben ze goeie redenen voor!

Wanneer er een onverwachte vijand de wereld bedreigd ziet Nick Fury zich verplicht om een team samen te stellen om een wereldramp te verhinderen.

The Avengers #1 – september 1963

Als hoofd van het internationale bureau S.H.I.E.L.D.( Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division of Strategic Hazard Intervention, Espionage and Logistics Directorate), is hij daar de geknipte persoon voor.

The Avengers bestaan al sinds 1962 in comicvorm. Voor de film gaan de makers zoveel mogelijk terug naar het originele team. De grootste helden in het Marvel-universum zijn al lid geweest van een Avengerteam, daarom mag de groep zonder twijfel “Earth’s Mightiest Heroes” worden genoemd.

Voor degenen onder jullie die niet kunnen wachten tot 2012 om deze helden in actie te zien. Die kunnen nu naar de bioscoop trekken om Thor te zien. Iron Man en Hulk bestaan in dvd/blue ray-vorm en Cap’ duikt binnenkort ook in de filmzalen om het tegen The Red Skull op te nemen.

The Avengers zou op 4 mei 2012 in de Amerikaanse bioscoopzalen te zien moeten zijn.

 

Comments

comments


Gilles

 
avatar